Evo mene opet
Nakon šta sam počupa i ovo malo kose radi
Thomsona 780, dobio sam od T-coma
Thomsona TG782.
Odma nakon spajanja je postalo očito da pruža dosta jači wifi signal. Sa
Thomsonom 780 najčešće sam u Windowsima ima tri, a nerijetko i dvi crtice. Svako malo se odspaja.
Thomson 782 daje stalno 3 ili 4 crtice. Radilo je ispočetka OK, ali ipak je konekcija počela pucat i usporavat se.
Evo danas nije tilo nikako radit, pa sam pribacio s kanala 1 na kanal 6 u postavkama routera, i opet nije radilo. Zatim sam ISKLJUČIO opciju "Allow multicast from Broadband Network" (iako moram priznat da nemam pojma čemu služi) i odjednom je proradilo vrhunski. Sa jačine signala od cca 20% na početku doša sam do stabilnih (zasad) cca 35%. Zanimljivo je da to Windowsi bez pardona okarakteriziraju sa 4 od 5 crtica. Veza je aktivna zadnjih 11-12 sati bez ijednog odspajanja.
Prilažem screenshot sadašnjeg stanja iz programa WirelessMon. Jedina stvar koja me zabrinjava je veliki broj
dropouta,
sample rate je 3 sekunde i svaki put kad uzorkuje pribroji i jedan
dropout, ne mogu dokučit zašto. Još da nadodam, u postavkama routera je odabrano
802.11b, jer u slučaju da je
802.11g, signal opet potone za nekih desetak posto.
Ping je u redu, torrenti po potrebi piče na 500 KB/s. Zasad sam zadovoljan nastalom situacijom, a planiram u dogledno vrime se bacit u izradu kantene, mislim da može to i bolje.