Ovak i3 je po meni bolje uzeti ako ne misliš oc-at ili ako nemaš para za bolju amd ploču i kuler di možeš iskoristit i oc-at x4 960T do kraja. Što se tiče tvojih potreba koje nisu velike i ako već ciljaš nadograđivat onda si rađe uzmi sada slabiji procesor i neku kvalitetnu ploču pa kroz neko vrijeme skupiš za jedan i5 2500K i kuler i miran si još 3 godine što se tiče procesora, a grafičku ne znam kakvu hoćeš, znam da si naveo da ne igraš igrice pa se nadam da će ti ova biti ok u ovoj konfi koju ti sad napravim.
Znači isto tako portio:
cpu: INTEL G530
mbo: AS ROCK P67 PRO3-B3
ram: G-SKILL DDR3 1333 MHZ 2X4 GB
vga: XFX 6570 PASSIVE 1GB DDR3
hdd: SAMSUNG SPINPOINT F3 500GB
psu: LC POWER SILENT GIANT 560W
dvd: LG GH24NS70
ukupno: ravno 3000 kn, znači ovako stavio sam ti slabiji procesor koji je sasvim dovoljan za sve radnje i dovoljno je jak, ne moraš se brinut da će ti nešto štekat ili slično, stavljena ti je odlična ploča i kad skupiš lovu uzmeš novi ili polovni i5 2500K i kuler i miran si duže vrijeme, stavljeno ti je 8gb rama tak da ni to ne moraš nadograđivat, stavljeno ti je jače napajanje tako da ni to ne trebaš mijenjat duže vrijeme, veći hard i bolji hard ti je stavljen, stavljena ti je tiha pasivna grafa koja će biti dovoljno jaka za sve tvoje potrebe i dobio si i pržilicu.
Ja se nadam da će ti ovo odgovarat i ovo ti je najpametniji potez ako želiš jaku konfu jer u biti samo trebaš jači procesor staviti kada skupiš novce, ako još nešto trebaš ili misliš da treba promijeniti samo reci.