View Single Post
Staro 19.01.2012., 12:25   #4
bjede
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Poweline uredjaj spajas u strujnu uticnicu i onda iz njega UTP kabelom u router i u drugoj sobi iz drugog u maxTv/komp/whatever trazi vezu sa ruterom/modemom.
A mogu li ja u drugoj sobi uzeti još jedan router i stavit ga u bridge mode sa glavnim i onda u njega spojiti Homeplug bez potrebe za novim MaxTv prijamnikom? Ili to nije izvedivo? Jer nešto sam čitao na drugom forumu, navodno to ide, samo nije objašnjeno baš najbolje.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Kada imate IpTv uslugu (MaxTv i sl.) uz std. Internet to je kao da imate dvije mreže i ne možete ih jednostavno (jeftino) spajati u jedan Lan kabel.
Nisam ni mislio u jedan kabel. Nego kabelom iz Homepluga u router i kabelom iz drugog Homepluga (u sobi) u drugi router.

Citiraj:
Pretpostavljam da imaš adsl na "bakru" šta znači da teško možeš imati dva MaxTv prijemnika (moguće je ali rijetko). Znači da jedino možeš na drugi tv "poslati" isti signal kojeg daje postojeći MaxTv set-top box na (nazovimo je tako) glavni tv.
Znači ne mogu poslat signal s routera na router?

Citiraj:
Homeplug uređaj koji si poviše stavio je Solwise Vesenet HomePlug 3 x Ethernet Adapter, test: http://www.trustedreviews.com/Solwis...ipheral_review
radi se o Homeplug uređaju sa integriranim 3 portnim switch - em, zgodno dođe jer netreba dodatni switch kad imate par klijenata za spojiti na jednoj "strani".
Mogu li preko njega raditi istovremeno internet na PC-u i taj drugi MaxTv sa 2 LAN kabela?
bjede je offline   Reply With Quote