Tema: Motori
View Single Post
Staro 19.01.2012., 11:47   #391
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
To svakako stoji no nije samo balkan takav. Svagdje su ljudi pod stresom, žure, pričaju na mob, čitaju poruke, slušaju nabijenu mjuzu, boli ih glava itd.
Pretprošlo ljeto je u blizini Požege jedan obilazio kolonu na zx6r sa vrlo velikom brzinom i žena koje je skrenula u lijevo, naravno da ga nije vidjela, cesta se taman tamo uspinje, on vozi 150..
Uglavnom, ubio je sebe i dvoje ljudi u tom autu, strašno.
Nisam siguran no mislim da se ta vozačica nakon par mjeseci ubila, nakon što je prolupala. U toj nesreći je nastradalo tri familije, strašno.
Godinu prije toga, jedan čovjek, otac troje djece, sa z750 je uletio u raskrižje i kombi mu je presjekao put, vozač kaže da ga je vidio ali da je bio jako daleko, nije mu uopće palo na pamet da motorista leti. Motorist je na mjestu poginuo i ostavio ženu i troje djece, male. Bilo je tu u zadnjih par godina još takvih slučajeva, njih nisam poznavao no i dalje mi je žao, osjetljiv sam na motoriste koji nastradaju..
Nakon toga vidiš glupog Zubića koji leti 300 po selima koja nemaju nogostup a imaju hrpu djece.. (gore navedeni klip)
S druge strane, Požega je puna starih motorista no njih nikada nećete vidjeti da lete.
Povezu oni brže no velika je razlika između brze vožnje i letanja bez mozga.

I sam sam gledao vrlo daleko dok sam vozio brzo, gledao sam koliko su dvorišta uvučena i da li postoji šansa da mi netko izleti. Niz stvari sam pratio i kada sam mislio da sam najsigurniji, pukla je čahura ventila i pala u cilindar, klip je lupio po njoj i razbio kompletnu mašinu, sve. Vozio sam nekih 140, možda eventualno malo brže.
U tom trenutku mi je zablokirao zadnji točak i trebalo mi je manje od sekunde da stisnem kvačilo. Bogu hvala nisam pao no u toj sekundi sam ostavio crnu crtu skoro pa 30m, rasuli se lančanici. Jedino mi nije jasno kako samo lanac nije pukao, sva sreća..