Što se zadnjeg pa i prvog tijela tiče… Prvi projektor je bio na skroz drugom mjestu jer je davao puno manju sliku (uz 800x600 rezu). Sadašnji daje logično veću pa sam napravio i razmještaj u sobi i stavio ga bez puno mudrosti na jedino moguće mjesto, prilikom kupnje uopće nisam pazio niti na offset, zoom range, niti sam mislio da na to trebam pazit, kupljen je kak se kaže "u 5 minuta", na kraju se malo poigrao postavkama, dobio sliku kakvu sam htio i zaboravio na njega. Ne radi se o nedostatku perspektive ili neznam čemu, jer bez obzira kako on bio smješten, znam koje me stvari smetaju. Naravno da sam u početku bio oduševljen slikom, ali nakon oko 2,5 godine gledanja počinješ sve više primječivat nedostatke... vidljive piksele, prikaz crne boje te više nimalo ne zadovoljava, detalji u sjenama, motion bi mogao biti glađi, malo svjetlija slika u nekim uvjetima isl… Tako da bi sasvim sigurno primjetio razliku između HD33 I TW6000… Pritom ne mislim da bi bio razočaran sa HD33, ali ako daje prosječnu sliku u 2d, to mi opet nije dovoljan argument za kupnju. Nije mi cilj da počnem gunđat već nakon 2 tjedna, nego bar za 2-3 godine
Kod TW6000 me najviše strah ghostinga, prije jedno 7-8 godina sam naivno kupio 24” IPS monitor, da bi ga nakon možda godinu prodao zbog jel, ghostinga… dosta sam osjetljiv na takve stvari. Nisam siguran dali je on kod TW6000 izražen samo u 3d ili i u 2d prikazu…
Što se smještaja tiče, projektor je kako rekoh tu di je i nemrem ga micat nigdje. Tik ispod njega je prozor a i moja tikva bi smetala da je niže. Čak nebi niti rekao da postoji realna potreba za time, jer slika je sa svih strana u ravnini, bez ikakvih deformacija. Porihtavanje keystonea zbog lagano nakošenog projektora je rezultiralo da se dio “ekrana” preslikao na desni zid (na njemu nema pixela). Zaključujem da je sve korektno… Na kraju krajeva, keystone nije bez razloga tu kao opcija vjerujem na svim projektorima. Kak god bilo mislim da i sa super ispravnim postavljanjem nebi dobio ništa. I dalje bi me hebale dvije najbitnije stvari, rezolucija i prikaz crne… u zadnje vrijeme kad gledam filmove, samo psujem na te pixele i crnu

pa makar film bio i najzabavniji/najbolji… to mi je dobar pokazatelj da je došlo vrijeme za zamjenu.
Pa eto, malo po malo… došlo se do ideje da bi volio imati i mogućnost 3d-a i totalno si zakomplicirao stvari

Ono što sam vidio u kinu nije me pretjerano oduševilo, ali vjerujem da bi sa aktivnim naočalama itd. trebalo biti dosta bolje. Bar se tak priča u kvartu (netu)

Tako sam došao do TW6000 kojeg pak trenutno nema nigdje za kupiti u HR.
Optoma HD33 je dostupna, ali nemogu preći preko toga da prema jakim (review) stranicama ima dosta lošiju crnu i općenito lošiji 2d prikaz, 3d je kao sličan. Sdruge strane tu je TW6000 sa svojim ghostingom (koji je prema nekima minimalan), i sa još uvijek meni nerazjašnjenim misterijem di se za LCD govori kako je u odnosu na DLP inferiorniji u gotovo svemu - prikazu crne, vjernosti boja, oštrini… navodi se još i digitalni tj. ne filmksi izgled slike (što god to značilo). U isto vrijeme TW6000 kao LCD projektor pobjeđuje svog (cjenovnog) konkurenta HD33 u gotovo svim kategorijama. Ili je sve to lupanje prazne slame, ili je HD33 poprilično loš projektor. Treće ne vidim.
A šta će bit na kraju ?

Morat ću ja još razmislit. Zasada mi miriši na TW6000, pa kad dođe u HR budem vidio, nestrpljiv jesam al se nebi htio zaj. Bogme mi se niti neda čekat dolazak nekih novih DLP 3d 1080p modela… hiju ju nemam pojma
I morat ću još jednom pročitat tvoj dio o dimenzijama, smještaju. Nadam se da ću lens shift kao primarnu opciju moć izbjeći… ma nešto će se skemijat već!
btw. evo i tog zida di je projektor:
http://www.pohrani.com/f/2V/41/12nYYuwq/dsc0064.jpg