View Single Post
Staro 18.01.2012., 20:08   #42
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
SPAJANJE NA TV:

Pred par dana mi je stigao iz kine (DealExtreme) miniHDMI adapter, te sam odlučio isprobati kako radi te javiti dojmove PCe ekipi, o dobrim i lošim stvarima istoga.

Sam adapter dolazi u kuverti sa mjehurićima te je zaštićen sa poklopcima na obje strane, što je zgodan detalj. Sama muška (miniHDMI) strana konektora dosta dobro i tvrdo kači za tablet, tako da se ne može slučajno odspojiti laganim napinjanjem. Sa ženske strane konektora se šteka "normalni" HDMI kabel.

Kod spajanja na HDMI, tablet automatski prebacuje output na isti te se slika prebacuje na TV, dok tablet ne prikazuje nikakvu sliku, što je najveći minus. Manji minus tabletu bih još dao da ne pamti razinu zooma kod spajanja na TV, nego svaki put kod spajanja treba iznova poštelavati istu, što jako brzo počinje iritirati. Treba spomenuti da tablet podržava 1080p, 720p i 480p rezolucije na 50 i 60 Hz, a automatski prebacuje rezoluciju outputa na najveću dostupnu. Ovo će biti jedino primjetno kod reprodukcije videa, jer u normalnom radu samo upscalea rezoluciju tableta (800*600), što se primjeti kad se sjedi blizu TV-a.
Razliku između defaultnog i podešenog zooma možete vidjeti na gornjim dvama slikama.

Surfanje na velikoj dijagonali bi bilo odlično da nema činjenice da je ekran tableta ugašeni dok je zaštekani na HDMI, te treba na slijepo nabadati i pogađati po ekranu. Primjetio sam i da YouTube interface se gubi dok se video prebaci u fullscreen par sekundi dok se vidi seek bar.

Sve u svemu, kako trenutno stoje stvari, preporučujem izbjegavati spajanje tableta na TV jer uzrokuje više frustracija nego koristi. Tablet je zasad jedino upotrebljiv kao prijenosni HD player gdje nema istoga ili računala u blizini. Ako i kad dođe opcija kloniranja prikaza (clone display) će biti upotrebljiv, do onda nema smisla kupovati miniHDMI adapter...

Zadnje izmijenjeno od: potemkin.hr. 18.01.2012. u 20:42.
potemkin.hr je offline   Reply With Quote