Citiraj:
Autor Master_Hrc
1.Da si složiš komp netrebaš imati nikakve certifikate....isto tako je pizdarija da trebaš imati certifikat da hočeš zamijeniti ram....Naravno da ako imaš npr laptop koji je pod garancijom da ga trebaš poslati u ovlašteni servis jer ti nepriznaju inače garanciju...
Isto tako čisto sumjnjam da svi serviseri po servisim (ovlašteni ili ne) imaju certifikat a uredno slažu komponente
|
Ne ne trebaš jer nije zakonski regulirano nego samo putem pravila/uvijeta o ostvarenju garancije. Da žele mogli bi te gnajvit no to nema smisla pa se time ni ne bave.
Citiraj:
Autor Master_Hrc
2. Da ti ostvare garanciju nemoraš imati cover (to je samo jeftina propaganda da ti ne priznaju garanciju) ili sam samo ja imao sreće?
|
Moraš, to zahtjeva uvoznik koji diktira pravila. Ti si imao sreće a i pobrao si ploču za koju su oni već očito znali kakvu je tebi daju.
Opet na volju lika koji će zaprimit robu je hoće li te maltretirat ili ne, no poanta je da moraš imat tu zaštitu jer ona ima svrhu - zaštita od fizičkog oštećenja uslijedkojeg gubiš svaku mogućnost za reklamacijom.
Citiraj:
Autor Master_Hrc
ja i dalje ne vidim di piše da moraš imati certifikat da bi ugradio komponentu
|
Stoji pojam stručno rukovanje i primjerena radna okolina. Da to ode na sud ti bi morao dokazati svoju stručnost i uvijete u kojima radiš. Gledaj to i sa te strane
Citiraj:
Autor Master_Hrc
kaj bi ja trebao svaku komponentu otvarat da vidim da li je naljepnica/cover na mjestu...
|
Ne, ali za tvoje dobro bi bilo poželjno. Tek toliko da se ogradiš od budućih možebitnih pokušaja nepriznavanja garancije. Naravno samo ako se pri preuzimanju može zaključiti da je taj proizvod bio otvaran.