Tema
:
Garancije, povrat novca, zamjena robe...
View Single Post
17.01.2012., 20:48
#
4160
njuskalo
Premium
Moj komp
Datum registracije: Sep 2006
Ne, ne. Jamstvo na bilo koji promijenjeni dio počne ispočetka u duljini koliko je proizvod imao kad je kupljen. Znači ode ti wifi kartica - ide jamstvo na nju ispočetka, ode ti punjač - isto. Isto tako i na matičnu. Ti imaš novo jamstvo na matičnu.
Bez obzira nova, stara i koliko ti zamjenski djelovi imaju svoje garancije. Njihova garancija vrijedi koliko ima ako ga kupimo za lap izvan jamstva. Ako je lap pod jamstvom, oni imaju jamstvo koliko je imao original laptop (bez produljene).
A ono na što misliš je ako je promjenjen bitniji dio ide nova garancija na sve. Dali je matična bitniji dio? Po mom mišljenju je, pogotovo ako je procesor i grafičak dio nje... Ali tu bi moglo doći do natezanja.
Evo zakona:
(...)
Znači ako stavimo na stranu stavak 2 i natezanje, tebi se jamstvo na laptop produljuje za 1 mj.
A matična ploča ima jamstvo novo jamstvo od 2 godine. I to jamstvo uključuje i rad ako je ona kvar.
Evo stigao mi laptop danas sa servisa, jest da sam dugo cekao ali mislim da nije bilo do njih nego su cekali da stigne nova maticna. Sve radi, serviser mi je cak dobrovoljno popravio touchpad na kojem su se blesirale tipke (skinuo elektroniku sa nekog drugog kojeg su imali viska) jer kaze da mi lenovo nebi odobrio zamjenu pod garancijom jer se vide neki tragovi tekucine (vjerojatno je bilo malo neceg prolivenog po njemu, lako moguce jer nisam samo ja koristio laptop).
I sve je to super, nego, meni na "otpusnici" pise sta je promjenjeno i dolje pise da gara na te dijelove ide 3 mjeseca (kao rezervni djelovi), ili se produzuje na garanciju laptopa ako je ona dulja, a ne po ovom sto pise u ovom zakonu da tece nova garancija na taj dio. Ovog trena mi to nije vazno jer sve radi, ali ako dode do nekog kvara u narednih 3 godine dali bi uspio ostvarit svoju garanciju pozivajuci se na taj zakon, iako oni tvrde da je istina ovo sto pise na "otpusnici" (a cini mi se isto pise i na jamstvenom listu koji sam dobio s laptopom)?-->
Citiraj:
Autor
Alfa_R
Ne, ne. Jamstvo na bilo koji promijenjeni dio počne ispočetka u duljini koliko je proizvod imao kad je kupljen. Znači ode ti wifi kartica - ide jamstvo na nju ispočetka, ode ti punjač - isto. Isto tako i na matičnu. Ti imaš novo jamstvo na matičnu.
Bez obzira nova, stara i koliko ti zamjenski djelovi imaju svoje garancije. Njihova garancija vrijedi koliko ima ako ga kupimo za lap izvan jamstva. Ako je lap pod jamstvom, oni imaju jamstvo koliko je imao original laptop (bez produljene).
A ono na što misliš je ako je promjenjen bitniji dio ide nova garancija na sve. Dali je matična bitniji dio? Po mom mišljenju je, pogotovo ako je procesor i grafičak dio nje... Ali tu bi moglo doći do natezanja.
Evo zakona:
(...)
Znači ako stavimo na stranu stavak 2 i natezanje, tebi se jamstvo na laptop produljuje za 1 mj.
A matična ploča ima jamstvo novo jamstvo od 2 godine. I to jamstvo uključuje i rad ako je ona kvar.
Evo stigao mi laptop danas sa servisa, jest da sam dugo cekao ali mislim da nije bilo do njih nego su cekali da stigne nova maticna. Sve radi, serviser mi je cak dobrovoljno popravio touchpad na kojem su se blesirale tipke (skinuo elektroniku sa nekog drugog kojeg su imali viska) jer kaze da mi lenovo nebi odobrio zamjenu pod garancijom jer se vide neki tragovi tekucine (vjerojatno je bilo malo neceg prolivenog po njemu, lako moguce jer nisam samo ja koristio laptop).
I sve je to super, nego, meni na "otpusnici" pise sta je promjenjeno i dolje pise da gara na te dijelove ide 3 mjeseca (kao rezervni djelovi), ili se produzuje na garanciju laptopa ako je ona dulja, a ne po ovom sto pise u ovom zakonu da tece nova garancija na taj dio. Ovog trena mi to nije vazno jer sve radi, ali ako dode do nekog kvara u narednih 3 godine dali bi uspio ostvarit svoju garanciju pozivajuci se na taj zakon, iako oni tvrde da je istina ovo sto pise na "otpusnici" (a cini mi se isto pise i na jamstvenom listu koji sam dobio s laptopom)?
njuskalo
Vidi profil
Pronađi još poruka od njuskalo
Moj komp
CPU:
AMD Ryzen 5 3600 + Scythe Mugen MAX
MBO:
Asus Crosshair VI Hero x370
RAM:
GSkill Aegis 16GB (2x8) DDR4 3000MHz
HDD:
KC2500 M.2 500GB + MX500 2TB SATA + 860 QVO 1TB SATA + WD Caviar Blue 500GB + Toshiba HDD 1TB
VGA:
Sapphire RX580 Nitro+ 8GB
Napajanje:
XFX PRO550W
Monitor:
DELL U2312HM
Win 10 pro 64-bit
Ostalo:
Fractal Design Define R6, Logitech G603, CM MASTERKEYS PRO M cherry brown, Acer TravelMate P64