View Single Post
Staro 17.01.2012., 16:59   #20
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Projektor se nalazi na visini od 119cm (niže nemože). Kada ga postavim ravno na policu bez podlagača od iza koji ga nakose, tada dno slike počinje na 153cm. Na stranu toga što mi takva visina ne odgovara, zid je prvi vrhu nakošen tako da je I nemoguće to izvest.
Što se dimenzija tiče, pogledaj još jednom sliku koju sam poslao u prethodnom postu, obrati pažnju na desni zid, izgleda da je tu otišao taj sporan dio. Iako, sad kad sam projektor spustio sa police I usmjerio ga ravno u zid, slika se još dodatno smanjila, zbog keystonea. Dijagonalu možda nisam super precizno mjerio jer sam solo radio, ali širina zida je do u centimetar – 260. Udaljenost projektora je također točna, a ako ću mjeriti od leče tada ona nije 4.9m nego 4.67m.
Što se platna tiče, vrati se na moju sliku, vidjet ćeš da se projicira točno između dva zida. Tako mi full odgovara, a I svaki cent manje značio bi (al sam pametan ) manju sliku, koja mi je ionako postala premala. Volio bi da je široka i 10m što se mene tiče . Kalulatore ne fermam pretjerano, ali I prema ovome od THX-a ispada da sam u optimumu.
Na stranu svega toga sad mi više niš nije jasno, uz te offsete itd. I ako uzmemo one moje računice I mjere u obzir ja neznam dali mogu kupit neki od prethodno spominjanih modela, ili moram ići na Epson TW3200 koji ima lens shift, ili neki drugi model sa tom opcijom..hmm..
Što se Optome HD33 tiče, mogao bi se financijski i isprsiti za nju ali prema nekim reviewima nedaje bogznakakvu sliku u 2d-u, odnosno, TW6000 (ili amerski 3010) je tu puno bolje ocijenjen.

Koji bi još dlp projektor preporučio do cca 11kkn a da je 3d, i da se da smjestit u konfiguraciju sobe. Stropni mount mogu kupit ali je soba u potkrovlju uz kosi zid pa ga nebi mogao puno više smjestit osim ako ga ne približim zidu na koji se projicira što opet nije dobro (manja slika). Što se ghostinga tiče, vjerujem da nebi trebao smetat u filmovima …
sh0kre je offline   Reply With Quote