Evo mog viđenja WP 7.5 nakon što sam ga stavio na svoj HTC HD2.
OS zahtjeva privikavanje. Nema nikakve sličnosti ni s WM 6.5 niti Androidom, minimalistički izgleda, korisnik može minimalno utjecati na njegov izgled pa je u usporedbi s Androidom priločno "spartanski" napravljen. Sama funkcionalnost mobitela time nije niti najmanje narušena. Programi izgledaju odlično, dosta krupni fontovi, preglednost koja mi se čini bolja nego kod drugih mobilnih OS-ova, pogotovo što je sve u 99% slučajeva full screen (bez nepotrebnih menija). Organizacija se na prvi pogled čini nesuvisla, sve dok korisnik ne shvati da postoje zapravo samo 2 glavna ekrana, onaj s hubovima i onaj s popisom aplikacija a da je sve drugo nadogradnja i proširenje koje mi se čak i sviđa, scroll lijevo-desno po opcijama muzike, slika, programa... je napravljen dosta pregledno i u neku ruku mi je zanimljiva takva organizacija, čini mi se da su neke stvari brže dostupne nego na WM 6.5 ili Androidu, nema ulaska u hrpe menija pa odabiranje, sve ide lijevo-desno i klik na traženu opciju.
Igre su odlične, ima ih popriličan broj, zanimljivih i stvarno čovjek može bez srama pokrenuti i usporediti s bilo kojom Android ili iOS igrom. Aplikacija ima isto dosta, čak i one besplatne nisu samo petsto varijanti Flashlighta kao na Androidu.
Kao poslovni mobitel OS koji korisniku može pružiti i zabavu ima moju podršku i za sada mi izgleda bolje od Androida, ne u smislu kićenosti raznim dodacima, animacijama i nepotrebnim stvarima nego kao OS koji stvarno pruža ono što se od njega i očekuje.