Citiraj:
Autor red_star
znači bridgam samo ethernet portove
|
Citiraj:
Autor Xan
napravi novi bridge i ubaci u njega wlan1 i ethernet portove
|
Citiraj:
Autor red_star
i nema veze ako ja ether1 koji ima mogućnost poe stavim samo kao port koji će jedan komp koristit da ima izlaz
|
nema to veze, ti možeš koristit taj port za šta hoćeš, njemu je tak svejedno jeli prikopčan komp ili switch... naravno koristeći ovako nešto
http://www.mikrotik-hrvatska.com/gig...ive-p-467.html
Citiraj:
Autor red_star
kod hotspota treba li prije postaviti addresse wlana1
|
adresa ide na bridge interface... wlan1 i ethernet portove ostavi bez adrese...
Citiraj:
Autor red_star
dns postaviti prije posebno ili to kroz taj setup sve postaviti
|
dns možeš i poslije postaviti, u pravilu sve šta te traži u tom setupu definiraj kroz njega... ništa se neće desiti ako jednom prođeš kroz njega i saznaš šta će te sve on pitat pa ga resetiraš opet na tvorničke postavke ako si nešto od toga definirao prije
Citiraj:
Autor red_star
zatim nat gdje postaviti?
|
zna se čemu NAT služi... za prevođenje privatnih u javne IP adrese, ergo NAT bi se trebao raditi između bridgea i USB-a (jer je na njemu 3g stick)...
Citiraj:
Autor red_star
jer sam dobio info da bez tog neće radit hotspot.
|
radit će ti hotspot bez NAT-a (hotspot će ti i dalje otvarat login), ali neće biti Interneta bez njega (ergo ako redirektaš login negdje onda neće radit redirect)
Citiraj:
Autor red_star
kasnije kako povezati usb da bude gateway? preko route?
|
da preko route ali indirektno... kad ćeš slagat PPP client onda imaš jednu kvaćicu koju staviš (add default route)
Citiraj:
Autor red_star
što je sa dhcp serverom? gdje se on treba postaviti i vrtiti?
|
mislim da će ti DHCP server automatski stvoriti hotspot setup... isto ide na bridge...
ajde napravi neki dijagram mreže u koju to ide