Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.01.2012., 20:47   #2202
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor pinkskin Pregled postova
Neekonomičnost - to baš i nije problem vlasnika takvih autiju koji imaju milijune

Neelastičnost - postoji stvar koju su ugradili u auto, zove se mjenjač, on riješava probleme neelastičnosti, 1,2,3,4 brzina manje i auto leti.

Normalni okretaji - šta su tebi normalni okretaji za motori koji se vrti preko 8000 rpm-a, to su visokoturažni motori koji se voze u okretajima.

Kratak vjek trajanja - takve aute vlasnici nekoriste za svaki dan a niti prelaze puno kilometara

Ako govorimo o ovom autu http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_458_Italia i njegovom motoru koji se vrti preko 9000 okretaja, pri 6000 razvija 540 Nm, od kojih je 80% dostupno od 3250 okretaja, normalno da se u takvom autu nečeš vozit 60km/h u 7. brzini i očekivat silovita ubrzanja kad su okretaji vjerojatno manji od 1000rpm-a

Doduše jednini veliki problem 458 je bio da su se zapalili kod večeg opterečenja za vrijeme vručeg dana.

I meni se porsche više sviđa nego Ferarri.
Sve što sam gore spomenuo su iskustva frendovog kuma koji je posjedovao i 360 modenu i 911 turbo nakon nje. Nove.

Neekonomičnost - šta ti misliš da ljudima koji imaju love za to lova pada kao kiša s neba pa da ih boli neka stvar za sve? Get some reality boy.

Neelastičnost - naravno da je bitna i naravno da se je ugodnije vozit ko gospodin čovjek nego jašit po mjenjaču stalno

Normalni okretaji su kad je taj isti motor upotrebljiv i na NORMALNIM okretajima, a ne samo na 6-7-80000 okretaja, eto kako su napravili konačno sa 458icom.

Itd. da se ne ponavljam.
Pare ne padaju s neba i ljudi koji kupe takav auto isto ga žele normalno koristit, a ne držat pod plahtom, provest do omiljenog birca na kavu da svi vide da on ima takav auto i vratit ga u garažu. Prizemno razmišljanje. Tužno je da je većina takva, ali eto, gore navedeni lik kojeg poznam, nije od tih, nego kad kupi tako nešto, vozi to i uživa u tome radi sebe