View Single Post
Staro 16.01.2012., 17:55   #18
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Hehehe ma da ti pravo kažem da me malo i je frka takvu stvar sa ebaya naručit, pa nedaj bože nekaj ode, pa lovit garanciju, slat nazad, plačat skupi shiping itd. Uh huh, predomislio se uglavnom Mir se ipak nemože platit

Što se mjera tiče... sad sam išao točno izmjerit, udaljenost je 4.9m a dijagonala 310cm, i to sa skoro full zoom-om, Izgleda da je dio otpao na keystone hmh. Šaljem i sliku na što točno mislim:

Iskreno dosada na to uopce nisam obracao paznju, niti da sam izgubio dio pixela.
Projektor nemogu smjestiti niže, okomitije na zid mogu ali bi tada slika bila previsoko što mi opet ne odgovara.
Platno nemam jer nema dimenzije koja bi trebala, kao što se vidi po slici projicira se na zid i to od ruba do ruba, za novi projektor eventualno mislim kupit onu boju za zid (koja glumi platno), volio bi i nekakve black barove stavit ali je problem što su filmovi različitih formata (16:9, 16:10 ili kako već)...

Hvala za lijepo objašnjenje, to sam htio čut!

No evo čitao sam još poprilično o projektorima i naletio na još dva meni zanimljiva modela... Epson TW3200 i TW6000, potonji je i 3d ...
E sad, priča se kako LCD projektori ne daju kao filmsku sliku ili nemaju jednaku vjernost boja itd... Sudeći prema filmićima na YT ili prema iskustvima korisnika tih projektora se ne čini tako, dapaće... Problem je što sve to nemogu provjeriti u živo.

Kod ovih modela me privuklo i to što imaju lens shift pa bi sve to skupa mogao bolje podesiti nego sa DLPom... TW6000 je i 3d, moram priznat da me i to malo navuklo neznam kaj da radim....
sh0kre je offline   Reply With Quote