Ma što to moje oči vide?
Spominju se neke HR prodavaone i cijene u kunama?
Pa nije valjda da nečeš naručiti projektor s ibeja?
Drugo , malo mi nije jasno kako s tim PJ možeš dobit 280cm / 110" dijagonalu s 4ipo metra udaljenosti jer i bez korištenja ikakvog zuma to ide preko.
Van toga , ako več imaš nemakvu fiksnu instalaciju platna te PJ mounta koju nisi spreman mijenjati, ako si navikao na 110" - njih dobiješ bez problema s oba spomenuta projektora. HC4000 ima nešto veči zum raspom pa dozvoljava 'više slobode' ali ujedno i ima skoro duplo veči iznos ofseta ( nekih 33%) za razliku od w1060 pa ovisno visini prednjih zvučnika ili njihovom razmaku u odnosu na platno , to ti može zasmetati ako se pokaže potreba za večim dijagonalama. Ok , uvjek možeš tiltat stvar lagano prema gore i upotrijebit malo keystona ali več sam to komentirao.
Treče , što god da izabereš je korak unaprijed tako da oko je cijena graničnik , koji vrag se opterečuješ s crnom i skupljim projektorom

Kažem da su oboje korak unaprije jer s oboje imaš veči kontrast. Ne veči u kontekstu same brojke več jer se radi o skoro duploj brojci (2.5k vs 4 ili 5k :1) a promjene na duplo s 15k na 30 ili s 30 na 60k jedino ima smisla raditi.
Još važnije od toga je što ti oba dozvoljavaju nekakvu kalibraciju što ne možeš napraviti s InFokusom a i s oba dolazi brži color wheel. Mits ima 4x a BenQ 3x ako se dobro sječam. BenQ 'skriva' te podatke pa je malko teže nači. Ako ti RBE ne smeta s InFocusom u kojem je 2x onda ti ovaj faktor i nije od velike važnosti iako bolje ne škodi.
Što se tiče crne i kontrasta , HC4000 za razliku od w1060 nema dynamic iris (kao što ga nema ni InFocus) pa je specificirani kontrast manji ali kad uzmeš u obzir manju svjetlinu ,ANSI kontrast , te da HC4000 dolazi s DC3 , brojevi sami po sebi ne znače toliko....