Citiraj:
Autor AMD
Članak 224.a
(1) Tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist unese, koristi, izmijeni, izbriše ili na drugi način učini neuporabljivim računalne podatke ili programe, ili one*mogući ili oteža rad ili korištenje računalnog sustava ili programa i na taj način prouzroči štetu drugome, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(2) Tko kazneno djelo iz stavka 1. počini samo s ciljem da drugoga ošteti, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
(3) Tko neovlašteno izrađuje, nabavlja, prodaje, posjeduje ili čini drugome dostupne posebne naprave, sredstva, računalne podatke ili programe stvorene ili prilagođene za činjenje kaznenog djela iz stavka 1. ili 2. ovoga članka, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
(4) Posebne naprave, sredstva, računalni podaci ili programi stvoreni, korišteni ili prilagođeni za činjenje kaznenih djela, a kojima je počinjeno kazneno djelo iz stavka 1. ili 2. ovoga članka oduzet će se.
(5) Za pokušaj kaznenog djela iz stavka 2. i 3. ovoga članka počinitelj će se kazniti.«
Interesira me kako je riješeno?
|
Uhm,jel znaš dal su to šta dopunjavali?
Prije nekakvih 6 godina sam i ja osobno završio na policiji zbog provale u tuđi account(heb ga,ja zarađivo na tome ukolko se moglo) i došo mi neki glavni za inf.kriminal u ZG....neš ispitivao,vele moj IP detektiran....i ja ni 5 ni 6: gospon,pa ja vam držim otvoren wireless,kako znate da sam to ja a ne biloko od cca 10 ljudi koji se spajaju preko mene? I veli lik kao: pa jeste vi normalni,ko još drži wireless nezaštićen?! Reko ja ga držim....Zašto? Jer sam hebeni Robin Hood interneta u mojoj ulici....
Lik podvio rep i ja pušten uz ispriku za gnjavažu...
Naravno,wireless je bio zaštićen
Zanima me jesu li šta napravili po tom pitanju....