Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.01.2012., 14:04   #2145
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Kad sve zbrojiš, kvarove pod garancijom i one na tehničkom dobiješ prosjek. Pa i žarulja koja češće pregara ( sam znaš, Peugeot svojedobno ) je stvar koja može vlasnika dovesti do nemale srdžbe, pogotovo ako za zamjenu iste mora kod tebe u servis, eda bi mu ti skinuo pol' prednjeg kraja zbog zamjene.
Slažem se da su kvarovi nakon garancije djelomično neevidentirani te ponešto mijenjaju sliku. Ipak, te "peezdarije" u mlađoj dobi vozila navode kupce da dobro razmisle hoće li ponovo kupiti isti brand/model. Pokazatelji o prodaji na svjetskoj razini isto puno govore.
Znam ja kako se računa taj prosjek, zato i kažem da nije reprezentativan, tj nije značajan (bar meni osobno) upravo zbog činjenice da 99% problema, ozbiljnih, na automobilima nastaju nakon isteka garancije - samo nekoliko primjera - prvom susjedu-passat 1.9tdi-izgorio klip na motoru-šteta u desecima tisuća kuna-3.5g star automobil,on prvi vlasnik;-mom ujaku na xsari 1.4-otišao dihtung glave,on prvi vlasnik, isto nedugo po isteku garancije;punto2 1.2-od ujne sestrična-otišao dihtung glave, pregrijao se-2.5g star automobil; i tako, imam ja takvih primjera stvarno prilično oko sebe, zato i kažem da je značajnije što se događa sa automobilima nakon garancije pa do 10.-e godine postojanja.
Mada se slažem i s ovim što si ti napisao, masu ljudi će odbit i činjenica da automobil ima problema i pod garancijom i na tehničkom, ma koliko oni beznačajni bili. Koliki je fanatizam vozača toyote da su im automobili najkvalitetniji na svijetu, a koliko smo u zadnjih cca 10 godina čitali o povlačenjima corolli, aurisa, avensisa, zbog raznoraznih 'tvorničkih' grešaka, naknadno otkrivenih.... Niti jedan automobil/marka nisu savršeni, niti će ikada biti, a kvaliteta izrade što dalje sve više opada, na žalost, tako da ono što je Thoroughbred B napisao stoji 100% (a i ja više puta u ovoj temi) - dobro pregledati automobili imati sreće da dotični ne stvara probleme kvarovima. Amen.