View Single Post
Staro 12.01.2012., 07:19   #705
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
S obzirom na to da je hi-fi topic zaključan, može ovdje jedno OT pitanje, nadam se da mi admini neće zamjeriti..
Naime, imam u dnevnom boravku kućno kino Sony DAV-S 500, staro je cca 10 godina no i dalje radi kao i prvi dan i ne bih ga mjenjao. U sobi imam Genius 5050 na koje su spojeni ex Yu stari HSR48 zvučnici od 15W. Kućno kino je kao i ostale patke, deklarirano na 280W ukupne snage a slabije je od sistema u sobi.
Mogu li kako bezbolno saznati pravu snagu kućnog kina? Upario bi s njim neki ipak bolji par zvučnika, više volumenskih no ne znam hoće li to kućno kino imati snage za napojiti, recimo zvučnike iste kao u sobi, stare od 15W.
Na linku od kk u specifikacijama kaže da isporučuje 40W pri 6 Ohma, tj. 80W pri 3 Ohma što mi je nekako nerealno jer su ti sateliti veliki kao šaka, nekako mi je to pretjerano. Ne bih htio napamet spajati jer kk nema klasični spoj + i - nego nekakve svoje konektore pa da ne režem žice bezveze. Uz to, specifikacije kažu da kk uz napon, po kanalu je sposobno isporučiti raspon od 150Hz do 50KHz, vjerojatno niže frekvencije šalje na woofer. Zar prosječni dvosistemci ne mogu sami isporučivati frekvencije niže od 150Hz i da li će pojačalo uopće slati niže tonove na prednje zvučnike jer na kk imam nekakav bass redirect.

Ne znam da li ste uopće razumjeli što me zanima, dosta sam se loše izrazio no ako kk ima više snage, čak bi uzeo ove i spojio umjesto prednjih satelita. Znam da su iole normalniji zvučnici predviđeni da se spoje na receiver no ćini mi se da su starija kućna kina kud i kamo bolje napravljena od novih.

Zadnje izmijenjeno od: housel. 12.01.2012. u 07:19. Razlog: ..pravopis
housel je offline   Reply With Quote