View Single Post
Staro 11.01.2012., 10:03   #3040
borisko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor azure Pregled postova
Već je navedeno iznad da se provjeri FW a da je PF u pitanju tada se ne bi mogao niti spojiti na server a koliko vidim uredno se spaja samo nastaje veliki lag i povećan ping. A kako mu je savjetovano da napravi TR ili Ping i on je bezuspješan kao što je navedeno nešto mu blokira a pretpostavljam AV/FW jer modem ne blokira ping po defaultu. Ukratko propustio si prethodne postove između kolege i mene i naravno pozivam te ako imaš dobro iskustvo da pomogneš u raspravi
Pričao sam o problematici sa pinganjem. Sad možemo dalje.

PF na routeru je bitan samo za "prema unutra" tj. prema njegovom računalu. Prema van je uvijek sve otvoreno, sa iznimkom SMTP porta 25

Dakle, za lag/veliki ping je odgovorna loša veza. E sad, ugrubo imamo dva dijela veze, od korisnika do DSLAM-a i od DSLAM-a van.

1) Ako imaš "lošu liniju, onda su uzrok tome greške u prijenosu podataka, beskorisni paketi koji stignu do DSLAM-a i koji se moraju ponovo poslati (košta vremena) i vrijeme za error correction.

Ovo možeš provjeriti u sučelju routera, imaš DL/UL brzinu i statistiku o HEC/FEC greškama (ovisno o modelu rutera). Najbolje će ti možda reći dečki u helpdesku jer vjerojatno imaju monitoring linije direktno sa DSLAM-a i prate se statistike grešaka i padova linija. U ovom slučaju oscilacije ping-a mogu biti do nebesa, od 10-do 9999ms)

2) Prema van. Tu je razlika između npr. T-coma i Optime. Svaki provider ima svoje nad-providere, tj. providere koji njima provideaju internet do neke destinacije. Recimo, do servera u Austriji preko T-coma ideš direktno T-Com-ovim linkom, dok npr. kod Optime ideš najprije do Njemačke pa do Austrije, nekim trećim providerom. Što je veći put, to je veći ping (razlika može biti reda veličine 10-50ms maksimalno).

Ako nam ne daš jednu konkretnu IP adresu servera na kojem igraš i konkretnu igricu, kako bi netko od nas mogao provjeriti, nitko ti ne može konkretno reći.

Napravi ping i traceroute, copy paestaj na forum pa da pogledamo.
Daj IP adresu servera (može i više) pa ćemo provjeriti kod naših providera kako radi.
borisko je offline   Reply With Quote