View Single Post
Staro 30.03.2005., 04:59   #56
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Nisam otpocetka sudjelovao u raspravi pa da nadoknadim:
1. Gamer sam 15 godina i volim sve zanrove i svako malo izade nesto barem malo drugacije i dovoljno kvalitetno i zabavno da me duze vrijeme drzi uz monitor. Tako da (IMO) padaju u vodu price o tome da vise ne izlaze dobre igre.
2. Sta se tice optimizacije to je istina - devolperi bi se mogli malo vise potruditi no nemoze o tome pricati netko tko se ne razumije dovoljno u sam proces izrade igra i koliko isti (posebno danas) zahtjeva posla. Pogledaj kakvi strojevi pokrecu HL2 i kako ljepo isti izgleda na njima. Pogledaj genijalnost jednog Rome Total War-a ili WoW-a. Mora se priznati da su doticni unili znacajni iskorak na polju racunalne zabave a bilo je i drugih naslova (primjerice navedeni HL2).
3. Sta se CELL-a tice pitanje je u kakvoj ce varijanti doticni biti integriran u PS3 te ono sta je jos bitnije nitko nezna kakve ce biti njegove perfomanse u praksi. Uostalom spekulira se da ce u PS3 pokretati dvojezgreni 64-bitni CELL na oko 3Ghz (pitanje je jel to 2x1,5Ghz).
4. Dvojezgreni 64 bitni procesori za PC se ocekuju vec ove godine, a za pretpostaviti je da ce se vec pol godine nakon izlaska PS3 pojaviti za PC jos snaznije graficke od one u njemu.
5. Za kraj: Vec ce sljedeca generacija PC hardwarea donjeti gotovo filmsku grafiku na iste pa mi je drago da ce i Sony pratiti trziste i da ce novi PS biti konkurentar bar sljedecih nekoliko godina, a kako cu ga i ja vjerovatno nabaviti nadam se i duze