View Single Post
Staro 09.01.2012., 12:43   #1
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
(riješeno) Ne mogu instalirati Starcraft 1 na Windows 7

Ekipa, ako itko zna riješenje, plaćam pivu, ćevape, ma sve po potrebi.
Na prošloj instalaciji windowsa sve je radilo normalno (ista instalacija W7 pro, x86) na ovoj neće.
Prvo mi nije htjelo uopće pokrenuti installer, pa sam nakon dosta guglanja naletio na nekakav link gdje je bila uputa u kojoj je trebalo dodati string u registry da bi se pokrenula igra. Nakon toga je installer proradio, no dobivam slijedeću grešku:
Unable to create directory C:
Installation aborted.
Error 5: Access is denied.
at: DiskUndo.cpp line 456

Guglao sam u potrazi za riješenjem, gasio i palio guest account (prijavljen sam kao administrator) pokušavao compatibility modove sve moguće, run as admin, gasio i palio UAC, pokušavao mijenjati direktorije i particije za instalaciju, palio i gasio firewall i antivirus, međutim bez napretka.
Na laptopu sam pa mi jedino te starije igre mogu raditi bezbrižno, a moja najdraža mi se ne želi instalirati.
Jel itko drugi imao takvih problema i kako ih je uspio riješiti?

Edit:
Sad sam malo gledao i tijekom instalacije kad mi dođe do dijela gdje treba stvoriti mapu C:\windows\ScUnin.pif izbaci mi tu grešku.
Sam folder bude kreiran ali instalacija tu staje. Itko?

Edit2:
Nakon 48h zajebancije sam napokon uspio.
Dakle, ako još tko bude imao problema, treba napraviti slijedeće:
U registry ići na: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrent VersionExplorerShell Folders
Zatim tamo dodati slijedeći string: C:\\Users\\%USERNAME%\\AppData\\Roaming\\Microsoft \\Windows\\Start Menu\\Programs (%USERNAME% zamijeniti sa svojim username-om na kompu)
Postaviti compatibility mode na windows xp sp2
Otvoriti command prompt te iz njega pokrenuti install.exe
Nisam siguran da li je compatibility mode uopće potreban, ali sam siguran da ukoliko ne pokrenem iz command prompta instalaciju, neće mi ni instalirati. Sad sam pokušao direktno iz explorera pokrenuti instalaciju brood wara, no nije htjelo, dok je iz command-a prošla iz prve

Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 09.01.2012. u 14:00.
D-I-A-B-L-O je offline   Reply With Quote