View Single Post
Staro 08.01.2012., 19:53   #25
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Ja to ne vidim kao neki problem, prosjecnom korisniku nista ne znaci. To je bitno onima kojima na SSD svaki dan dodje i ode po 30GB podataka ili cak i vise.

Medjutim kod SF SSD-a nikad nisi siguran da nakon kupovine neces imati problema. FW jest zreliji, ali jos uvijek postoje problemi sa BSOD-ovima, samo u manjoj mjeri.

Samsung 830 je u 128GB verziji 1450kn (+dodje Norton Ghost 15.0 licenca), dok je 120GB Agility 3 kao sto kazes 1200kn. SF vec pati od losih performansi sa kompresibilnim podacima, a disk sa asinkronim NAND-om kao Agility 3 je tu jos gori od Vertexa 3 sa sinkronim. Realno, jedini takmac Samsungu su SF diskovi sa Toggle NAND memorijom, ali su takvi diskovi 1600kn+.
I opet je ta razlika skroz nebitna za avg. korisnika. Sve radi instantno i to je najbitnije.
Rad sa takvim podacima nije problem u svakodnevnom radu na prosjecnom racunalu i SF SSD. Random 4k je sasvim u rangu ostalih SSDova, bilo read ili write i to je najbitnije od svega uz RAT.
Sekvencijalno pisanje nekompresabilnih je situacija u kojoj je SF, pogotovo ASYNC, slab. Do nedavno, dok je jos Intel X25 bio glavni nije imala neki znacaj a sad je postala hit. U takvoj situaciji je ionako obicno HDD limitirakuci faktor i njegova brzina citanja tako da se bez dva SSDa te brzina nikad nece ni postic. Mada ni ne znam zasto bi neko kopiro takvu mrcinu od fajla na SSD, osim eventualno kod neke obrade videa ili sl..

Agilty 3 je 1150kn na nabavi sto je jako dobra cijena za takav SSD. Ja BSOD nisam vidio zadnjih pola godine na vise razlicith ploca.
MAGARAC je offline   Reply With Quote