Uzet cu jedan konkretan primjer gdje je otisao jedan mali Controler na stroju koji vrijedi 130k E istina bogu stroj je Kineski samim time informacije na internetu i bilo gdje su NEDOBAVLJIVE. Dakle prva stvar nakon 14h testiranja stroja je bio upucen poziv Kinezima na sto su oni odgovorili 5000E-7000E te traze da im se plate Karte i Smjestaj. U potrazi za dobrim "covjekom s lemilicom" su dolazile razne ponude ljudi su trazili za popravak redom:
1. 105k kn
2. 45k kn
3. 25k kn
te se pojavi jedan tip koji zna kako i sta i rijesi to za ispod 10k kn...Ubacio je novi dio, nanovo isprogramirao, postavio novi display i sve radi kako treba...Ovakve stvari se vjerujem isplate, ali ovdje ne mate Jamstvo nad strojem. Cisto za usporedbu isti takav stroj njemacki kosta 430k E (Na njega bi vjerovatno dobili garanciju ali jbg razlika je trostruka u cijeni)
Opcenito u grafickoj struci di se i sam krecem vidim da ljudi uzimaju kineske strojeve, ali ti strojevi ne maju garanciju (a svi znamo kako funkcioniraju kineski strojevi iz domace radinosti) i serviseri koji znaju na koji nacin elektronika radi i di trazit kvar je vrlo dobro placena. Kad se u ovakvim slucajevima traze ljudi mene uopce ne zanima kakvu ti licencu imas vazno je da taj stroj bude pokrenut u sto brzem roku. Neznam zasto su se svi zabili u te PC/Laptop popravke. Vi ovdje svi pricate o novom, no nemaju svi para za kupiti u ovom slucaju nove strojeve pa se traze neka jeftinija rijesenja. U nasoj firmi imamo jedan mislim da mu je godina proizvodnje 1995g Talijanski Stroj, na njemu nema sta nije otislo, da se zvalo talijane popravak u 1-2 god bi komotno mogli isplatiti novi stroj. Tako da po meni ako si kvalitetan Serviser/elektronicar za tebe ima uvijek posla.
Ja sam se sad maknio dalje od Laptopa i pc dijelova no sve je to isti racku.