View Single Post
Staro 08.01.2012., 16:04   #80
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova
Daj ajde kreni od prve stranice pročitaj malo, ovakav upad na pol teme s komentarima koje graniče uvredama da ne govorim lažima je malo....
Ne moras ti mene uciti citanju s razumijevanjem. Sebe, s druge strane, bi mogao...

Citiraj:
Bavim se elektronikom.. nije samo "potrgani hardwer"
Kao sto rekoh, citanje s razumijevanjem je nesto sto valja savladati. Jer upravo to i jest poanta - neces prezivjeti od svasanja maticnih ploca i laptopa. A ako ih dodas stihijski u ponudu, mozes imati samo vise stete nego koristi.

Citiraj:
Ono što sam ja želio reć a ti ne razumiješ je da neće se moć živjet od promjena diskova bar ne za male jer danas to dobrih 50% ljudi zna samo napravit, sutra će znat 80%
To sto ljudi "znaju" niti znaci da znaju, niti znaci da zele.

Mozda bi mogao prosvjetliti IBM, HP, Dell i ostale da ukinu on site jamstva i slicne divote, jer ipak ljudi znaju promijeniti hard, right?

Citiraj:
Da biš mogao nešto naplatit moraš nešto uložit, dal je to školovanje il alat ili oboje nije bitno.
I kao sto smo zakljucili, a ti slavodobitno u par citata gore i potvrdio, ulaganje u prelemljivanje maticnih ploca i ostalog propalog PC hardvera je ne samo idiotski, nego i jednostavno matematicki neisplativo.

Drugim rjecima, uopce ne sumnjam da ces prelemiti Tošibu (i to samo zato jer je otisao osigurac ili se zacrnilo ispod FET-a, a ne zato jer imas deset 1000 ball BGA chipova na furdi pa ces temeljem proizvodno testne dokumentacije i par stotina tisuca dolara vrijedne opreme skuziti da ne valjda southbridge) ali isto tako nebrojeno vise Iskrinih mlinaca za kavu da bi skrpao kraj s krajem. Sto i danas postaje veliko pitanje, jer mlinac, mikrovalna i ini aparatusi redom kostaju onoliko koliko dodje satnica servisa + rezervni dijelovi. Jer to je i bila poanta threada, odnosno gasenja servisa.

To sto si se ti nasao prozvan jer ides u Ustase '45. je iskljucivo tvoj problem. I ja ti zelim mnogo srece, pogotovo ako si ulozio ozbiljnije novce u citav projekt. Jer ces trebati posteno iskilaviti jaja da prehranis peteroclanu obitelj s lemilicom, vjeruj mi...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote