View Single Post
Staro 08.01.2012., 13:07   #70
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
Bubba, i ja sam nekvalificirani individualac, a popravljam istom metodom kao i većina servisa. Tu metodu znaš i ti. Zove se metoda propalih pokušaja, oliti " ako nije dan, onda je noć". Ne stoji oko tog kompa ni tamo grupica sastavljena od Hawkinga, Einsteina, Tesle i Newtona koji to rješavaju vrlo stručnim metodama. Najčešće naletim na neke kauboje koji nisu sigurni kojom se stranom šarafcigera odvrće vijak. Malo jači stručnjaci.
Ne znam na kakve si servise nailazio, no svaki pravi, ovlašteni servis ima jasne procedure što i kako i to forsirane od strane vendora. Izbjegavanje istih povlači gubitak ovlasti i financijski rezultat isti tome.

No, kad pogledaš što takav servis mora imati su školovani djelatnici i nešto sitno alata. Osciloskopi i slično su misaone imenice.

Citiraj:
Vrlo važno meni, krajnjem korisniku koji sam zapeo sa ionako neispravnom komponentom, da li individua koja ju može popraviti ima 2 završena trodnevna tečaja iz "kako nekome sebe predstaviti kao vrhunskog informatičara, a nemaš pojma i imaš Phillips 2 odvijač" i da li ću dobiti garanciju. Krećem sa namjerom da želim da stvar radi, i to tako da me ne oderu k'o sansku kozu.
"Individua koja može popraviti" u pravilu često znači n škola, certifikata i na desetine tisuća USD / EUR potrošenih na to.

Citiraj:
Ovo s autom je bila direktna usporedba rada jednog servisa sa radom drugog. U svakom od njih postoji dijagnostika kvara i popravak istog.
I enormno kriva usporedba koja nema nikakve veze s temom.