View Single Post
Staro 08.01.2012., 13:02   #941
srkee
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor tadeii Pregled postova
Netko je pisao prije o task managerima i ne iskoristenim ramima.... iskljucio sam task manager i primjetio da mobitel sam oslobada rame prilikom pokretanja npr. Angry birdsa, sto je dobro, ali kad se zatvori angry birds on popali market, gmail, viber... i ostale gluposti koje u tom trenutku ne koristim, a koje mi trose mb. kad se spojim na mobilni internet tako da ne znam koje je rjesenje za ovaj problem...

Morate shvatiti na koji način radi Androidov memory managment, i da Više slobodnog rama ne znači brži rad mobitela, nego obrnuto.

Večinu najčešće korištenih aplikacija android drži u predmemoriji, da bi se brže podigle prilikom paljenja, tako da nemate lag od dvije sekunde pri pokretanju što ubija osjećaj "smoothnesa"

Kod androida je 40-50mb slobodnog rama idealno, jer ima dovoljno rama za pokrenuti bilo koju aplikaciju koju želite u tom trenutku, a da vam ne pogasi recimo browser s otvorenih 5 tabova koje imate.

Ukoliko vam je stvarno to toliko bitno, Priljepite V6 Supercharger skriptu, koja androidov memory managment pooštrava do te mjere da vam prioritet launchera i System frameworka stavlja pod viši process priority

ovo su process priorityi u android susatvu

1.Foreground process
2.Visible process
3.Service process
4.Background process
5.Empty process

V6 Supercharger mjenja ovu politiku android sustava:

Citiraj:
All Android applications will remain running and in memory until the system needs its resources for other applications.

rearanžirajući način na koji nvaš mobitel tretira aplikacije po prvih 5 točaka.

To vam je manje više standardan linuxov memory policy koji je i microsoft
uveo s vistom, a nastavio sa sedmicom koristeći svoj SuperFetch

Code:
SuperFetch' second goal is to make applications launch faster. SuperFetch does this by pre-loading your most often used applications in your main memory, based on not only usage patterns, but also on when you use them. For instance, if you have the same routine every morning (Chrome - Mail - Miranda - blu), SuperFetch will pre-load these into memory in the morning. If your evening routine is different (for instance, it includes Word, Excel, and Super Awesome Garden Designer), SuperFetch will adapt, and load those in memory instead during the evening.

Ljudi, ne vrijedi vam bjesomučno oslobađati ogromne količine rama, jer će ih sustav odmah popuniti s aplikacijama, da ne stoji prazno.

Najbolje što možete je aplicirati supercharger skriptu, a ne ukloniti 90% sustava.

Supercharger Skripta se može koristiti na romu/kernelu koji ima podršku za init.d folder, koji služi za pokretanje skripti prilikom boota i njihovo apliciranje.

Dva dana sam pokušavao enablati init.d podršku u huaweievom kernelu, s mojim skromnim znanjem, uspio sam napraviti pre-rooted, očišćeni rom, ali nisam uspio funkcionalno iskoristiti uključeni init.d support.

onda sam popizdio i flashao cyanogen iako su ljudi rekli da ima bug za zvukom jer je to vec ugradeno ubenruov kernel.

Citiraj:
Autor tadeii Pregled postova
E pa bas to je boljka kod mene je tiho...

imas u cyanogen opcijama pod sound attenuation u decibelima i možeš pojačati, malo krči ali nije strašno, nemoj previše.

misliš na zvuk u slušalicama ili?

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 08.01.2012. u 14:17.
srkee je offline   Reply With Quote