Citiraj:
Autor [GOW]Nec
Dobro Syss kaže. Tvrd orah.
Povremeni ispadi su po mom iskustvu više iznimka nego pravilo, i nekako ih vežem uz nekompatibilnost drivera, tj. to je sw greška. Ima ih i gorih, ali ne naletiš na 3-4 takva svaki tjedan, zar ne?
|
Ovisi da li održavaš par ili par tisuća mašina. Naleti se i na gore probleme više puta tjedno, ništa posebno.
Ipak se bavim time 20+ godina. I imao par pacijenata koji su to htjeli, brzo im pokažeš neisplativost.
Citiraj:
Autor [GOW]Nec
Osnovna greška tog sistema " popravak neisplativ - kupi novo" je što krajnji korisnik nakon treće takve dijagnoze misli da ima posla sa nesposobnjakovićima. Slažem se, glupo je lemiti po modemu od 100 Kn, ali po grafičkoj od 800 Kn sigurno nije. Ima ljudi koji dobro žive od te neisplativosti. Pitaj Alvina. 
|
Zarađuje na takvim kvarovima par desetina tisuća kuna mjesečno? Onda super. Imati ljude i opremu za popravak grafičke od 800 kn i to u samo jako malom okviru njene eksploatacije? Suludo.
Citiraj:
Autor [GOW]Nec
Kako bi se ti osjećao da dođeš sa svojim limenim ljubimcem na servis, a ovi ti kažu: " Gospon, na ovom autu se ne mijenjaju ulje i filteri jer je to neisplativo. Uzmite od nas novi motor, to vam je n x 10* novaca."
|
Ne bi ga kupovao. Miješaš održavanje i servis. Da kažu "crkao motor, popravak 20kkn, vrijednost vozila 30kkn, što ćete" - mijenjaš auto.
Citiraj:
Autor [GOW]Nec
Sve su te fore započeli servisi koji žele živjeti od puno love za malo posla. Nisu toliki ljudi valjda budale pa uz malo znanja i iskustva popravljaju za parsto kuna stvari koje je neki servis proglasio pokojnima. Jedna je stvar ako je nešto pod garancijom pa ne smiješ prčkati, a druga ako čovjek hoće pošteno platiti da mu se nešto popravi, zar ne?
|
Da mi je vidjeti jedan takav servis koji stvarno radi kako spada. Ne "ja imam doma opremu pa mogu" već neki koji radi kako spada - stalno nabavlja novu opremu, plaća prostor, ljude, školovanja i slično.