Citiraj:
Autor MAGARAC
Pise gore koji je Samsungov problem ja bi jos dodao 4k read koji je dosta malen iako ni kod ostalih nije puno veci.
FWovi su dosta zreli i na ostalim diskovima i pocetnicke muke su svedene na minimum, narocito kod SF diskova. Zato je za mene Agility 3 120gb best buy SSD. 1200kn je vise od 20% jeftinije od gore spomenutih a perf. ce bit iste vecini korisnika.
|
Ja to ne vidim kao neki problem, prosjecnom korisniku nista ne znaci. To je bitno onima kojima na SSD svaki dan dodje i ode po 30GB podataka ili cak i vise.
Medjutim kod SF SSD-a nikad nisi siguran da nakon kupovine neces imati problema. FW jest zreliji, ali jos uvijek postoje problemi sa BSOD-ovima, samo u manjoj mjeri.
Samsung 830 je u 128GB verziji 1450kn (+dodje Norton Ghost 15.0 licenca), dok je 120GB Agility 3 kao sto kazes 1200kn. SF vec pati od losih performansi sa kompresibilnim podacima, a disk sa asinkronim NAND-om kao Agility 3 je tu jos gori od Vertexa 3 sa sinkronim. Realno, jedini takmac Samsungu su SF diskovi sa Toggle NAND memorijom, ali su takvi diskovi 1600kn+.