View Single Post
Staro 07.01.2012., 23:32   #19
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
830 je prekratko na trzistu da bi se moglo govorit da je najovo ili najono. SFovi su imali problema sa FWom i BSDOIma ali nisu rikavali ili rikavali su koliko inace rikavaju SSDovi. Sad su stvari sjele na mjesto i sve radi ko podmazano. Imam vec drugi takav SSD i imao sam problema, stalno visio po OCZovom forumu itd. Inace mi je ovo 5 ili 6ti SSD (JMicron, Intel, Indilinx, Toshiba, SF) i dva su mi do sad riknula, oba Indilinxa. Ovu malu mrcinu imam 6 mjeseci i ziv je i nikad nisam izgubio bilo sto sa njega. Drugi je kod kolege sa foruma i radi vec skoro godinu dana isto ko i moj.
Samsung ima odredenu prednost u perf. do 120gb iako vecini korisnika prilicno nebitnu, seqv. write. Ostalo je sve vise manje isto, osim 4k reada gdje su mali SFovi nesto jaci iako se te razlike u praksi moraju mikroskopom trazit. Zato bi htio vidit koji real world test sa sekundama da vidim kako stvari stoje kad se koriste a ne benchaju..

Vrijeme ce pokazat kako ce se samsung pokazat, ali prema svemu viđenom, ja mislim da ce se pokazati kao jako dobar. Nije nikakvo mjerilo, ali negdje sam pročitao da da iUređaji ako imaju SSD koriste upravo Samsung diskove.

Kazes imas ga 6 mjeseci, imao ga je i moj cimer(Agility2) tako, sve fino radilo 6 mjeseci i onda jedan dan vise nije radio.

Ove (sitne) razlike u performansama, su vidljive samo u benčmarcima, a to je sve skupa za mene prosječnog korisnika nevažno. Vaznija mi je pouzdanost i stabilnost, a tu mi je nekako Samsung ispred OCZ-a

srale7 je offline   Reply With Quote