Citiraj:
Autor lean&mean
Sutra ili kasnije za vikend cu jos pocistit tak gapps, ostaviti samo nuzno sto treba za rad Marketa, jer tocno se sjecam, prije na stock rom-u, uopce nikad upalio nisam gmail, a on se non stop pali sam od sebe u procesima, vjerovatno sinkronizira kontakte ili tko za koje podatke skuplja... Zato treba napravit bez svih tih sranja cisto ko suza, da se tocno zna koja app smije radit a ne da se same pale 
|
Instalirao sam neki sshd i isao u shellu vidjeti sto se tocno vrti.
CIQ je instaliran na mobu u /system/bin/iqmsd, ali nije bio pokrenut (2.3.5 kinez). Svejedno sam ga izbrisao
Sve vise mi se cini da je ovaj Android jedno veliko sr***. Ne postoji mogucnost kontrole sta se pokrece i kada, tko se spaja na net i zasto... kaos.
Tko se docepao roota i konzole, nek samo pogleda koji procesi se vrte sa "ps aux" ili s TOP-om. Pa onda sto se spaja na net i kuda sa "netstat -nap".
Google serveri, ad severi za appove koji su "free" ali imaju bannere...
Recimo da me nije briga sto google skuplja moje podatke, updejta u pozadini svoja sr*** bez pitanja i sto se reklame prikazuju... ali sve je to u redu dok ste na WiFi-ju. Sad zamislite u roamingu, idete zrtvovati 10kb da provjerite mail, a ono preko 3G-a u 2 sekunde ode megabajt a ne znate ni tko ni zasto...