Ljudi evo samo da javim kako napreduje,
znaci sad sam u procesu skidanja nepotrebnih app, rom funkcionira samo jos gledam i testiram sve app koje ima na sebi stock i bez kojih moze radit.
Cilj je skinut svo smece sa njega ali ostavit da mobitel bude funkcionalan. Tipa moramo ostavit email, ili recimo skinut cemo live wallpapers ali cemo ostavit livewallpaperpicker da ljudi ako zele mogu sami skinut live wallapapere.
Sve applikacije koje se mogu skinut sa Android Marketa ce bit skinute jer nema smisla da dolazi youtube app ako ju netko ne zeli koristit, a tko zeli lako ju skine sa neta. Tipa neki widgeti ili backup applikacije koje dolaze sa mobom ali ju cisti android nema na sebi. To nam ne treba, to svatko moze sam za sebe skinut ako mu treba.
Kad poskidam sve app koji su nepotrebni onda cu samo dodati Android market, i to zadnju verziju, ne kako je na stock da imas staru verziju pa se on sam update-a. I na kraju jos samo dodati boot screen neki lijepi a ne ona zuta slova kako ima taj kineski rom.
Rom po kojem radim je ovaj:
http://www.huaweidevice.com/cn/downl...oftid=NDA2Mzg=
To je rom koji je napravio Huawei, samo to je nova verzija rom-a. Android 2.3.5 je to. A mi imamo 2.3.3 zato sto je tele2 uzeo te mobove prije ove 2.3.5 verzije i njega dodatno prilagodio znaci skinuo kineske app dodao youtube ili facebook ili sto vec ima gore.
Znaci radi se po sluzbenom romu kojem ce se samo maknut nepotrebne app.
E onda cete ga dobit svi na testiranje, tocno cemo pratit i napisat tu koje app ima rom default, 82 ih je, i koje su skinute, pa ako cete trebat neke mogucnosti ili ako bude nekih problema lako skinemo jos koju ili vratimo neku koja fali.
I onda kad bude taj rom stabilan a nema razloga ne bit, jer je stock

onda cemo napravit jos jednu verziju rom-a koja ce bit sa svim najboljim app, sa mogucnoscu overclocka itd itd...
Ako znate sto koji app radi samo napisite da mi bude lakse, jer jako je vazno da za svih 82 app koje su tamo tocno znamo sto koja radi i da znamo koje mozemo sa sigurnoscu skinut a koje moramo ostavit.
Ovaj rom po kojem se radi je sluzbeni i bolji od onog stock rom-a iz prvog posta jer podrzava nas jezik za razliku od prvog, i zato sto je nova verzija androida gore, a tele2 taj rom nije vjerovatno stigao prilagodit jer nemam pojma zasto vjerovatno im se nije dalo kad vec imaju funkcionalni stari rom.