View Single Post
Staro 06.01.2012., 09:03   #817
lean&mean
Banned

Datum registracije: Jan 2012
Lean and Mean Sonic ROM :)

Pozdrav,
evo kupio sam ovaj mob prije 2 dana i mob je prva liga.
Mislim nije mob na razini iPhone-a i nekih ostalih androida od par tisuca kuna. Ali razbija recimo HTC Wildfire i neke druge modele koji su nekoliko puta skuplji
A iskreno ne zelim uz sebe nosit mobitel koji kosta koliko i moje stolno racunalo pa pazit na njega, ja sam njega platio ne on mene pa da ga mazim i pazim.

Ovo mi je prvi android i ostao sam zatecen, predobro nesto savrsen os.
A baza mu je linux pa nije ni cudo nego zasto sam dosao na ovaj forum:

Znam napravit custome rom, znaci mogu bilo koji stock rom prilagodit kako meni pase. Nakon sto sam isprobao sva tri rom-a koji postoje na kraju sam se vratio na stock rom i samo sam zelio maknut neke applikacije koje mi se ne svidaju.

Znaci zelim napraviti Lean & Mean ROM koji ce u startu biti rootan, i doci ce sa sto je manje applikacija moguce. Znaci da na sebi ima samo osnovne applikacije koje su potrebne da mob funkcionira, i Android Market, pa da si onda svatko sam moze svoje app instalirat.

Znaci cilj je:
- napravit ROM sto cisci bez dodatnih app i bloated sranja.
- ROM ce bit temeljen na stock ROM-u tako da bude stabilan
- nece imat mogucnost overclocka, jer nisam vidio neku veliku prednost u brzini a mob mi se grijao i bio nestabilan.

To je manje vise to

Poslije kad napravimo odlicnu brzu bazu, mozemo napravit ROM koji ce u sebi imat predinstalirane app koje mi zelimo pa da bude mocan, iako se tu tesko dogovorit tko sta voli. Recimo meni je najbolji Go Launcher EX, njega bi volio imat po defaultu itd. Al ajmo prvo napravit cisti ROM.

Eh sad trebam vas, moram skuzit koje app mogu maknut a koje ne. Znaci bez kojih app mobitel moze radit stabilno. Tipa ne treba mu Hi Space, Gmail, All Backup, itd itd...

Pa bi puno pomoglo kad bi svi zajedno testirali koje procese i app mozemo ubit, da napisemo tu listu svih app i servisa koji rade po defaultu, pa onda samo stavljamo svi opaske sto moze van iz ROM-a. Pa da kroz par verzija imamo Lean and Mean Sonic ROM

Sve to moze jako brzo ici, ovisno koliko ce nas sudjelovat u tome.
Eh sad ja imam Android evo treci dan je danas i mozda mislite da serem ovo ono... ali... bavim se programiranjem godinama, radim na linuxu godinama i jako se dobro razumijem u linux. A android je... linux Vec sam napravio funkcionalnu verziju rom-a temeljenu na stock al nisam jos nista puno izvadio iz njega pa nema smisla da ga upload-am.

E i ROM ce trebat stavit koristeci CWM, znaci trebat ce imat custome recovery, kao sto je autor opisao u prvom postu. Pokusao sam napravit .app extenziju pa da se stavi u /dlods/update.app i samo starta al ne moze.

I zahvalio bi se autoru topica sto je lijepo sve objasnio o rootanju i custome recovery-u, bez njgovog posta bi ovo moje upoznavanje sa mobom bilo dosta duze.

No ako ste za da napravimo rom svi zajedno, neka netko napise listu svih procesa i predinstaliranih app, pa da ih krenemo testirat bez kojih mob stabilno radi i koje se mogu uklonit.
lean&mean je offline   Reply With Quote