View Single Post
Staro 06.01.2012., 01:17   #697
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
Onda je to bitna razlika između nas dvoje, barem na koji način doživljavamo u suštini ovaj hobij. Nemoj shvatit pogrešno da ja nebi radio V formacije projektora ( ) u dediciranoj HT sobi no nas ipak djeli razlika određenog broja godina i trenutno razmišljam da sam na dobrom putu dok sve to smatram kerefekima.
Meni se sva ta zahebancija sa pozadinskom rasvjetom i tim 'građevinskim radovima' čine kao puno ozbiljnije kerefeke. Kad vidim nešto tako , imam dojam da nema zahebancije kod takvih koji se toga prihvate. Ono ,ako to nije tako i ako nije stvorena neka okolna vizualno prihvatljiva atmosfera , onda pati uživljenost u filmski materijal. Shvačaš o čemu ja?

Meni osobno je sve to malo.... Mislim...živiš u kutiji , onda na jedan zid naljepiš još jednu kutiju.... na kojoj naravno ne može doči kutija u koju gledaš jer prvo moraš u toj kutiji udubit kutiju da unutra staviš kutiju u koju gledaš...

Nadam se da nitko neče 'dignuti nos'...nebi trebao. Nebi da je važno što drugi o tome misle...svi mi radimo stvari zbog sebe a ne zbog drugih tako da ...

Ja sam do prekjučer držao CRT u sobi zbog sebe. Dobro, koristio sam ga svake prestupne ali sam ga držao zbog sebe u isto vrijeme dok su mi svi kod koga bi se našao , pokazivali svoje LCDe te Plazme te me suptilno obavještavali koliko su to platili i koju to ima rezoluciju te kako je CRT prema tome govno.
A na kaučima koji su 3 do 3ipo metra udaljeni od tih normalnih veličina ekrana meni je sve to izgledalo skoro isto kao doma na CRTu.
Ali hebiga , tko je to smio reči. Jer to su nove televizije, skuplje i mogu stat na zid ko slika. Puno tanje od neke ogromne kutijetine od 50ak kila.
A svi kojima je do tankoče i elegancije nebi nikad projektorsko platno.
Ili bar nacrtali ekran na zidu. Nema tanje od toga.
Hebo novu tehnologiju, cijenu u Emezete, tankoču na zidu , i buljenje u HD ekrane na kaučima udaljenima 3ipo metra.

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
Što se Ambilighta tiće mislim da je tehnologija koja svakako zaslužuje pozornost. Nedavno sam gledao 3D film na jednom Philipsovom TV-u i mogu reći da je kompletan vizualan dojam odličan. Lakše je fokusirati ionako "zahtjevnu" 3D sliku a zahvaljujući osvjetljenu imao sam i bolju percepciju dubine nego na ostalim TVima koje sam gledao do sada. PS. inače nisam fan 3D-a i osobno me ne zanima.

Da ne bude kako samo kenjam ...meni je 3D nešto što definitivno zaslužuje pozornost. U biti, malo me čudi nedostatak bilo kakve diskusije vezano za ovu tematiku. Mislim , na sve strane gdje se god okreneš 3D hajka. Več 2 godine prisustvujemo masovnoj promociji 3 D proizvoda. Bez obzira na individualne stavove o tome , kad se uzme u obzir faktor "novotarije" nekako bi čovjek na PC expert forumu očekivao nekakvu diskusiju o tehnologiji iz čega bi se moglo izvuči nešto korisnih konkretnijih informacija...opčenito o 3Du te o filmovima / što kako pogledati takav film u kombinaciji s HTPCem ili tako nešto....

Što se tiče tog o individualnim stavovima ...s obzirom na masovno forsiranje 3Da na svakom koraku u zadnjih pola godine sam odlučio tome pridati malo pažnje. Sve što sam imao prilike pogledati ...ništa me nije povuklo da imam želju tako pogledati neki film. Neke stvari mi izgledaju bolje i zanimljivije od drugih ali sveukupno tehnologija mi još izgleda premlada i moja želja za 3D om se svodi na kratkotrajno kritičko gledanje kako je nesto snimljeno te kako je to isto reproducirano. Ono čisto u sferi " vidi zanimljivo"

S dobrim i kalibriranim projektorom ili TVom dobiješ sliku koja doslovno ima svoju trodimenzionalnost i nekakav prirodni osječaj dubine. Prema tome ogromna večina 3D materijala i snimljenih scena izgleda kao lutkarska predstava. Isto stvar je i kod glazbe s saraundom i stereom s kojim je moguče dobit jedan toliko dobar trodimenzionalan osječaj dubine i prostora da čovjek ostane u nevjerici da se radi o samo 2 zvučnika.

Da se vratim nazad na lutkarsku predstavu... u 3Du ono glavno 'skoči' te ima prostora između toga i 'pozadine' no pozadina je u biti plošna. Kao kod npr. stabala koja su nacrtana na kartonskim tablama u kazalištu /na pozornici. Da stvar bude zanimljivija , filmovi koji se snimaju , snimaju se upravo tako da iskoriste taj 3D efekt koji im je dostupan. Kod normalnog gledanja filma to mi osobno ide na jetru.
Ionako su neki filmovi 'žali bože' pa kad se vidi da redatelj izvede neku scenu kako je izvede samo da bi gledateljima pružio taj 3D efekt jer mu je tehnologija dala tu mogučnost, to je živi užas. Bar meni ...a mogu reči da sam poprilično fleksibilan na kvalitetu filmova i mogu pogledat i filmove koje večina smatra bezveznim jer eto danas su svi kritičari i u slobodno vrijeme gledaju samo probrana djela iz 'criterion' kolekcije

No osobni stavovi nastranu , tehnička strana gledanja 3D filmova je na prvu kompletan kupus. Taj nered na prvu poteže toliko pitanja da osobu zaboli glava i prije nego stavi 3D cvike na glavu
Šalu nastranu , upravo zbog kompliciranosti cijele stvari , to je jedna tema koja bi definitivno imala potencijala. Ono, da se svima koji su zainteresirani razjasni kako stoje stvari. Ja po običaju nisam za nikakve ozbiljne tekstove ali bi se rado nadovezao i uključio u neku takvu temu...

Zadnje , topik služi za fotografije a prošli put nisam okačio nikakvu sliku nove igračke pa ...

Oni koje zanimaju specifikacije neka ih pogledaju ovde

Oni koje zanimaju rivjui neka pogledaju ovde ili ovde / am. verzija.

Oni koje zanima iskustvo korisnika ....

Ajme majko!
Auto iris melje ko kad susid melje oraje kad mu žena radi baklavu
Oni koje zanima taj divni zvuk neka potraže na JoTubu.
Kako postoji hrpica korisnika s tim problemom čisto sam zgrožen kako ta firma može sebi dopustiti da izbace toliki broj defektnih uređaja u prodaju.

Pošto su naši distributeri po običaju 'za ukras' kontaktirao sam Eu korisničku podršku kojoj je stvar jednostavna - odnesi da ti diler napravi zamjenu. U trgovini je to prvi dan izgledalo jednostavno a drugi dan se zakompliciralo jer servis mora potvrditi neispravnost kako bi mi se dao novi. ( 3 dana nakon kupnje ) Koliko je potrebno da se to odigra se naravno ne zna jer...trgovina to ne prodaje i prodavač mi dao do znanja da su taj naručili samo za mene. Komunikacija s HR distributerom je bar otišla nešto dalje ...To kako ta firma rješava probleme na globalnoj razini nije važno jer kako čovjek kaže "mi smo u Hrvatskoj i za nas vrijede drugačija pravila" tako da , kad se utvrdi neispravnost , distributer če izvana naručiti novi uređaj jer eto.... mi smo rupčaga od države pa smo uvezli jedan jedini. Kojeg sam ja proglasio neispravnim. Grr.

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 09.01.2012. u 10:03. Razlog: par slova
Imagine je offline   Reply With Quote