Citiraj:
Autor njuskalo
znaci meni na mbo u laptopu jos uvijek po tome vrijedi garancija? znao sam da to sa komponentama u pcu ali sam mislio da se laptop gleda kao cjelina a posto nije mijenjan cijeli nego samo mbo da to ne vrijedi... dali ja sad trebam servis traziti neku potvrdu il kaj vec da mi produze garanciju na nove dijelove? i mislim da cu ih svejedno trazit zamjenski laptop ako ga do sutra ne srede, nadam se da ce mi dat neki... :-S
edit: kifla, sad skuzio da je sutra neradni dan tak da nis od zamjenskog, morat cu posudit od nekog...a naravno da mi nisu javili da ipak nece ovaj tjedan sredit iako su u pon rekli da ce vjerojatno u utorak ili najkasnije srijedu...
|
Ne, ne. Jamstvo na bilo koji promijenjeni dio počne ispočetka u duljini koliko je proizvod imao kad je kupljen. Znači ode ti wifi kartica - ide jamstvo na nju ispočetka, ode ti punjač - isto. Isto tako i na matičnu. Ti imaš novo jamstvo na matičnu.
Bez obzira nova, stara i koliko ti zamjenski djelovi imaju svoje garancije. Njihova garancija vrijedi koliko ima ako ga kupimo za lap izvan jamstva. Ako je lap pod jamstvom, oni imaju jamstvo koliko je imao original laptop (bez produljene).
A ono na što misliš je ako je promjenjen bitniji dio ide nova garancija na sve. Dali je matična bitniji dio? Po mom mišljenju je, pogotovo ako je procesor i grafičak dio nje... Ali tu bi moglo doći do natezanja.
Evo zakona:
Citiraj:
Produljenje jamstvenog roka
Članak 425.
(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.
(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.
(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.
|
Znači ako stavimo na stranu stavak 2 i natezanje, tebi se jamstvo na laptop produljuje za 1 mj.
A matična ploča ima jamstvo novo jamstvo od 2 godine. I to jamstvo uključuje i rad ako je ona kvar.
Citiraj:
Autor darkydark
Obavezno trazi potvrdu da je maticna mjenjana i trazi novu garanciju na istu 
|
Točno to. Nemojte da vam daju neku potvrdu na kojoj piše ažuriran bios. Takve potvrde ne prihvačajte jer su nezakonite.