Ostavicu ovaj post i tu jer nisam siguranu koji cjenovni rang spada ova moja konfiguracije. mozda vise u ovaj skuplji cak. obrisite onu za koju mislite da je visak.
Pozdrav!
U procesu sam kupnje novog racunala. zadnji put sam cijelu konfiguraciju kupio 2000 g. i povremeno nadogradjivao.
sad je to iza mene, i zelim jos jednom uzeti cijelo novo racunalo.
U zadnje vrijeme se bas i ne igram. iako bi upalio pokoju igru (rpg, sc2, diablo3? x-universe, mozda koji fps...) cisto iz znatizelje da vidim kako su stvari napredovale otkad sam ja zadnji put ozbiljno gejmao.
KOristilo bi se jos eventualno za standardne radnje:
Muzika, Filmovi, net,
Izrada Weba, Photoshop i u tom stilu...
Konfiguracija koju sam zamislio je poprillicno dobra i cijenom i performansama(za moje potrebe) pa sam mozda malo i pretjerao, ali sto je tu je. godine frustracije su ucinile svoje

. (trenutno imam desktop athlon 3000xp + gpu-6600gt)
Evo moj izbor:
Cpu: 2500k
Mb: asrock gen3 extreme3
psu: xfx 550 80+
ram: Memorija PC-12800, 8 GB, G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL9D-8GBXM, DDR3 1600MHz, kit 2x4GB (16gb= 2x4 x2) -kupljeno 700kn portio
HDD: samsung spinpoint f3 32mb 7200 1TB - kupljeno 746kn - portio
Oko ovih komponenti se bas i ne dvoumim. vise me muci kuciste:
Case: Zalman z9 plus to mi je primarni izbor, jedino me malo muci sto je dosta rupicasto pa da mi se ne napuni prasine brzo. (trebace ga pokrivati i slicno...)
Anphonic mi je preporucio da pogledam i
CM silencio 550 koje isto zanimljivo izgleda, ali nisam ga jos proucio detaljno kao z9 plus.
ne svidja mi se bas sto su mu usbi i card reader i ulazi za zvucnu postavljeni gore.
To bi bila prva faza akvizicije novog racunala.
U drugoj fazi kad skupim love opet ide nova graficka i monitor (mislim koristiti izlaz s proca i belinea 17" crt monitor koji imam).
Monitor: 24" - Dell U2412m ili 2312hm. nekako mi je drazi ovaj 16:10 24" - koliko citam IPS je must have.
Graf: cekacu da pojeftini neka
560ti - kad bi to moglo biti, i da li mi treba uopce takva? preko 1000-1300kn bas i ne mislim ici.
i koja mi uopce graficka treba za 24" monitor, i da li mi uopce treba 24" monitor. mozda neki malo manji?
ajmo malo rasprave.
thx