View Single Post
Staro 05.01.2012., 11:47   #618
Brko
Protupožarac
Moj komp
 
Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Tamo gdje sunce vječno sja
Postovi: 22,222
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Nisi valjda Lynnfield-a zapalio?
Nakon dijagnostike, ne. Procesor je živ i matična, ali je memorija otišla u vražju mater, već je na putu za Irsku, nije problem. samo je ona dobila po pički. diskove nisam ni spajao kad se dogodila havarija. Grafička i matična su OK.

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
da se ja kao najviše oštećena stranka javim.
Kao prvo nimalo ne krivim partijskog Druga Brku.
još jednom, isprike za ovo sranje.

Citiraj:
Ali da neki nebi što posumnjali, disk je kod mene bio u kompu kad je crko i blokirao cijeli sistem Restart nije pomogao jer kod dizanja sistema sve je zaglavilo na prikazu slike matične i opcijama za save mode, boot itd. I tako svaki put kad sam ga restartao.
jel moguće da to nije bio BSY nego da je disk umro prije? zato sam i htio to provjeriti kad se to dogodilo.

Citiraj:
Onda sam izvadio disc i ubacio ga u ext kutiju (koja ima svoje napajanje) ali disk ne daje znakove života, uvijek isti zvuk iznutra. Tako sam ga probavao bar jedno 10tak puta.
da, to škljocanje sam i ja čuo, tih sekundu-dve prije no što je izgorio. Jel moguće da je motor zaribao i da je probilo?

Citiraj:
Nakon toga sam poslao disk drugu Brki i čekao njegov popravak te resurekciju diska na kojem imam godinama skupljanu muziku (ne naše cajke)
daj popis te muzike, kaj si sve imao, jebemu, najmanje kaj mogu je da ti pomognem kupiti tu glazbu opet.

Citiraj:
Eto da nebi neki mislili kako sam znao što će se njemu dogoditi pa išao s namjerom zapalit njegov komp.

Ma dobro, stradala je memorija. ma u biti, moglo je sve izgoriti, osim proca jer ne njega nemam garancije. Napajanje ne znam jel mrtvo ili nije, bojim ga se spojiti. posuditi ću tester, ali po plamenu koji je izletilo kroz vent na napajanju, sumnjam da je živo.

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Dogodi se, tu ne možeš ništa napraviti osim pravovremenog backupa. Kod nas na poslu svako malo rikne neki Seagate. Nedavno su nam u jednom serveru riknula četiri diska, od toga dva istovremeno i badava RAID 5...
kako je to moguće bilo, da su riknula 4 diska u isto/približno vrijeme??? a jebiga, dogodi se, uvijek onda postavljam pitanje, zašto meni i zašto smirnofov disk ?

Citiraj:
Autor Momir Pregled postova
Imao slicnih iskustava sa jednim PATA seagate diskom, 80gb, serije se nesjecam. Kod susjeda crko, tj. komp ga prestao prepoznavati, a culo se zujanje da radi, imao je nekog fortrona 350, ali ne PNF.
Uglavnom, donio ga ja kod sebe i spojio na HX620, disk je samo ispustio tuzni zvuk i zadimio se ko lud, normalno zavrsio je u kanti, moj hx je prezivio, ponasao se kao da nista nije spojeno, mislim butao je normalno sa mog diska, koji je takodjer bio spojen.

Nije valjda moguce da se corsair napajanja i seagate diskovi neljube
u bokte, znači i ti si imao vatromet u seagate/corsair kombinaciji? možda se dogodila ista stvar. ili corsair dade više soka disku koji je možda zaribao.

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
eto al kod mene ništa, samo se komp nije bootao...
jebat ga, uglavnom sranjola teška.
Brko je offline   Reply With Quote