View Single Post
Staro 05.01.2012., 09:31   #169
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Ispolirani Froyo

Izgubio sam strpljenje čekajuć da Prestigio napokon izda oficijelni Froyo update pa sam se bacio na testiranje "alternativnih" rješenja.
Ovaj GB 2.3.7 za ICS launcherom o kojem je estugarda pisao sam probao i odlučio se vratiti na dobri stari Prestigijev Eclair.

No na XDA sa našao nešto novo. Radi se o Froyu za BQ Darwin tablet koji je u biti brat blizanac našeg Prestigia, koji je pak samo jedno od mnogoborojne djece neke kineske tvornice koja je prije godinu dana porodila male Prestigie, NextBookove, Odys Genesise, BQ Darwine i ko bi ga znao koliko još identičnih uređaja sa različitim imenima.
Uglavnom, to čudo sa XDA je u biti Froyo kernel od BQ Darwina sa launcher pro launcherom i bez bloatwarea.

Za sada radi bez greške: Market brz i prikazuje sve aplikacije, USB radi bez greške (al nema host mode, za to vam treba GB), ima kalibraciju, WiFi/USB radi, prepoznaje internu memoriju, za sada nisam primjetio nikakve anomalije. Što se tiče audio/video reprodukcije, to ćete sami morat probat jerbo ja za to imam druge uređaje. YouTube ne radi, ali vjerujem da bi YouTube Lite i taj problem rješio.

Uglavnom, probajte svi vi koji želite stabilan i brz Froyo bez Prestigio bloatwarea.

Link: http://www.megaupload.com/?d=98YBK717

Upute i alat za flashanje: http://marketing.prestigio.com/$Customer_Support/Drivers/Tablet_PC/PMP3084B/

Još jedan hint: ako vam je dojadio lock screen, instalirajte si NoLock s Marketa i stavite ga na homescreen u widget modu.

EDIT: upravo sam otkrio da i ovaj Froyo pati od iste bolesti od koje pati i Ginger sa XDA: ponekad sam od sebe izlazi iz stendbaja. Olakotna okolnost je da se i vrati u standby nakon par minuta.
Jebiga, izgleda da je ovaj tablet hopeless case.
Još ostaje vidjeti da li će Prestigio uspijeti riješiti taj problem, ako ikada taj njihov Froyo izađe iz bete.

Zadnje izmijenjeno od: kopija. 05.01.2012. u 18:38.
kopija je offline   Reply With Quote