@redscro, kupio ja asusa k53z

prvi dojmovi nakon instalacije windowsa su više nego dobri. sama izrada mi se sviđa, tipkovnica je baš masivna i gušt je tipkati. malo su loše izvedene ove dvije tipke (desni i lijevi klik miša) ispod touchpada, ne mogu se stisnuti bez da proizvedu onaj klik zvuk, ali to su sad sitnice. nakon odgledana 5,6 trailera u 1080p s youtubea laptop je odozdo, a čak ne bih mogao reći ni mlak - tako da mislim da je ovaj ice cool sistem hlađenja dobar.
zanima me još samo - kako je najbolje provjeriti sve komponente, postoji nekakav test? i još nešto - procesor je a6-3400m, 1.4ghz, ali quad core pa mu je onaj turbo na 2.3ghz. to ide automatski? mislim, on se sam prilagođava zahtjevima ili treba nešto podešavati? grafa je radeon hd6520g, i još mi nije jasno jel to integrirana ili zasebna i trebam li uopće podešavati išta s njom? (instalirao sam samo sve drivere s priloženog cd-a) ovi 1080p clipovi što sam ih gledao su varirali - neki su izgledali vrlo dobro, neki manje dobro - više zrnato (ali pretpostavljam da tu igra ulogu kakav je bio originalni fajl). znam da neki laptopi imaju na cpu nekakvu integriranu grafičku, bez obzira na zasebnu, pa je notebook ima za postavljenu kao default :S
Nadam se da je zadnji put da te davim i hvala na odg unaprijed
edit: i još sam se nečeg sjetio - hdd - dosta ga često čujem da radi, ili proizvodi onaj zvuk kao da ubrzava da bi se to kroz istu sekundu normalizirao. čitao sam da je bilo bugova s asusima da optički pogon zeza i proizvodi taj neki škljocajući zvuk svako toliko, i sad sam ga malo testirao. kad je vani, tj kad stisnem eject, ne čuje se ništa, a dok je vraćen unutra čujem taj neki zvuk.
još jednom hvala