Moram se nadovezati malo...uglavnom i ja sam skupljao dvd ripove no odustao sam od toga...nema mi smisla. Zašto ? Eh pa moje mišljenje je takvo da razvojem interneta brzina downloada se godinama drastično povećava...općenito govoreći o razvoju internet tehnologije čije usluge postaju kvaltetnije širom svijeta dovodi do toga da želja za pregledom multimedije postaje dostupna odmah...ako poželim pogledati određeni sadržaj downloadam ga sa interneta ili ga pogledam putem streama u bilo kojem formatu.
Ne vidim razliku između otvaranja ormarića u kojem držim svoju kolekciju od skidanja dotičnog sadržaja sa neta...meni je to isto.
Ok...sad možemo raspravljati o nedostacima brzine downloada,ali kako sve to iz dana u dan napreduje uskoro ćemo moći imati to sve u još kraćem vremenu.
Isto tako ne vidim razliku od kupnje DVD ili BR naslova u fizičkom obliku od onog gdje se kupuje samo sadržaj koji je vremenski ograničen...npr. ako kupim dvd film za 60kn ja ga mogu pogledat na max tv videoteci 5 puta za taj novac.
Dalo bi se tu još raspravljati također o čuvanju tih sadržaja i drugim nedostacima no ja sam naveo neke svoje dileme zbog kojih odustao skupljati dvd ripove.
A što se tiče BR formata mislim da je sve jasno...razlika u kvaliteti naspram dvd-ripa je vidljivo velika...ne sjećam se kad sam zadnji put pogledao dvd rip...već dobro vrijeme mi je br 720p standard.