Citiraj:
Autor jean luc
Samo pitanje: ima nekog razloga da ne možeš smjestiti zvučnike na stalak? Sorry ne znam kaj se dešavalo ranije ak je već bila tema....
U svakom slučaju, ako trenutno imaš zvučnike na stolu, stavljanje na stalke ili barem na nosače za zid ako nemaš mjesta(ne sjećam se - MX2 imaju prednji refleks port?) donijet će ti najviše poboljšanja u svakom aspektu, a u basu pogotovo što se tiče definicije (to ti je bitnije u odnosu na dubinu, zar ne?)
|
Kako su se stalci za moj dektop spominjali već par puta na ovoj temi

, samo ću ponoviti da su zvučnici na blue-tacku (4 točkice) na stolu od punog masivnog drva koji teži oko 70kg. Stari fiškalski stol kakve danas ne proizvode (s pravom, to čudo ne znam kako je uneseno u sobu i nemam pojma kako bi ga iznio osim da ga nacjepam). Tu vibracija nema, odnosno nikakav stalak to neće ukrutiti.
Što se visine tiče, Tannoy u manualu preporuča da se vidi vrh zvučnika. Fali mi oko 10cm do ear-levela, ali baš fino zvuči ovako kako je i ne komplicira mi se.
Da, u ovom sustavu mi je bitnija preciznost i definicija nego dubina. U glavnom sustavu želim oboje
Što se glavnog sustava tiče, u izradi su već neko vrijeme stalci. 40mm profili punjeni pijeskom, ako to nije dovoljno teško i rigidno, ništa nije