View Single Post
Staro 03.01.2012., 13:05   #11
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Viperus Pregled postova
Pa nema više smisla nositi računalnu opremu u servis. Treba 20 dana da dobijem novi logitech performance MX, uopće ga ne pokušavaju popraviti nego samo zamijene za novi.

A sam ga mogu popraviti tako da uzmem najjeftinijeg logitech miša, rastavim ga i uzmem njgov mikroswitch (aka gumb na mišu) i samo zamijenim onu metalnu glupost koja se savija kad stisneš miša. Zašto to njihovi serviseri ne rade, i pritom uštede nekih 500kn tvrci, to me fascinira.

Naravno, ima i puno sposobnijih ljudi od mene, par njih na FER-u poprave matične na hp-ovim laptopima za 200kn umjesto da potrošiš 2k kn na novu matičnu itd.

Naravno da serviseri izumiru kad ništa ni neznaju popraviti.

Brkaš neke stvari, zašto bi se nešto servisiralo kad je jeftinije isti taj miš vratit proizvođaču i dobit drugi. Neidu reklamacije iz džepa prodavača. A poslije proizvođač odlučuje hoće taj miš na otpad ili popravak pa će se pojavit negdje u prodaji pod refurbished, ili će neki drugi sretnik dobit refurbished miš kad mu odapne.

@Billkita

A gledaj, ako bi tako gledao na sve, onda si kupiš sam ležajeve za 50-80kn i zamjeniš ih sam. Čemu uopće potreba da zoveš servis?