ma, sve to ovisi o kakvom je kvaru rijec. tipa, komp ima ukupnu vrijednost 600 kuna, ode ploca - da li se isplati popravak?
da, nekome kome je taj komp bio dovoljan za njegove potrebe, samo naravno - do koje cifre? ajd recimo, do 200, max 250 kuna. ali opet, nades polovnu za 100-120 kuna........ jednostavnije

.
isto tako vrijedi i za TV-e, ves masine, frizidere, kistre itd itd. naravno da je najlakse kupiti novo, kvragu tako i imam(o) "onaj tanki TV" (po mom starome

) LCD kad je quadro 55cm CRT rekao
meni je dosta. no opet, servisi ce svakako opstati, mozda ne sa ovim cijenama, no opstat ce.
mislim, ja sam skoro pao u trans kad je meni lik rekao da je zamjena cca 6 najobicnih elektolita (znaci koliko, rad od max sat vremena, i to da imas vremena popusit cigaretu u vremenu izvadio sam ih - sad ih vracam i lemim) na maticnoj koja vrijedi brat bratu 100 kuna kosta - oko 300 kuna. ono,
300 kuna, a vrijednost elektrolita je koliko, niti 50 kuna? ma laganini hvala lijepa i dovidenja, nikad vise tamo.............
no, drago mi je sto uvijek postoje ljudi kojima je to fus onako, sa strane, ali su kvalitetni majstori. ja znam dvojicu-trojicu kojima bi dao svaki TV na popravak, jer sam gledao kod njih u supi kako popravljaju, imaju prakticki svaki TV u malom prstu, on zna sto je i zasto - krepalo. i naravno, za to naplati neku realnu cijenu, pojma nemam, tipa 150-200 kuna za pol sata rada i materijala ispod 50 kuna. a isto mi dode vozio TV do njega u supu ili u prijavljeni servis.
naravno, zaboravljamo PDV, sto uvelike dize cijenu servisa upravo u prijavljenim servisima. sto da, na 200 kuna njima direkt u dzep ide - 150 kuna. no opet, previse je satnica od 250 kuna, a nema sta raditi sat vremena

. ali naravno - na racunu jest sat vremena servisa............