Za početak da kažem samo da nisam našao odgovore na ponuđenim temama i stickejima pa sam odlučio otvoriti novu temu, nadam se da je uredu i da nisam preidio temu koja govori o sljedećem...
Dakle da pojasnim temu, imam priliku se spojiti sa laptopa na obližnji WiFi hotspot, ali se pritom moram naheriti kroz prozor ugl neugodan položaj i signal se lako gubi čak i ovom trenutku dok pišem. Pa me zanima dali mogu od torent mašine napraviti nešto korisno. Doma imam 4 računala koji su u mreži preko siemens SX763 rutera i htio bi da imaju blagodati WiFi hotspota. Ideja je da na torent mašinu instaliram WLAN karticu i na nju produžim malo bolju, veću, jaču antenu koju bi stavio na tavan i sa tom mašinom tj instalacijom se prikačim na taj hotspot i sad pitanje koje glasi jest kako mogu i dali mogu ostali kompovi preko te torent mašine djeliti taj internet, preko rutera kojeg imam ili nekog switcha.Ako da, dali u tom slučaju može i laptop preko te torent mašine wireless mrežom pristupat internetu.
Ako je moguće, što bi mi bilo potrebno od materijala, napomnuti ću samo da je trenutni router već na tavanu i sva se računala na njega osim lapropa naravno spajaju preko UTP kabla također i torent mašina je na tavanu.
Hvala na odgovorima unaprijed, ako imate neke smjernice koje sam mogu pročitati molio bih da me usmjerite, priložite link. Ograđujem se od optužbi da kompliciram stvar jer izmeđuostalog sam poznat baš po tome da volim "vadit mandule na rit"

.