View Single Post
Staro 31.12.2011., 19:43   #4
Ivan_Brajcic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor Superior Pregled postova
Eto nabavio i ja ovaj novi uređaj. Odmah sam ga nadogradio na najnoviji software. Za razliku od kolege koji je svog dobio na recenziju ja sam svog sam platio. To će mi pomoći da budem ipak objektivniji.
Mislim da ti neće pomoći da budeš objektivniji. Naime, poznato je da ljudi ponekad znaju očekivati previše za ono što plate tako da to nije dovoljan argument za objektivnost. Ne kažem da je to i tvoj slučaj, ali ti si započeo. No pustimo to, uređaj je još kod mene i dobio sam izbor, da ga vratim ili platim. Bigaje, nema džabe ni u stare babe.

Citiraj:
Počnimo s onim što će većina imati u rukama a to je daljinski upravljač. Ovaj je dosta velik i blago rečeno je grozan. Tipke su mu gumenaste, nisu nažalost osvijetljene i zbog toga je nemoguće locirati ih ako gledate nešto u mraku.
Meni je daljinac ok. Moja cura koja nije toliko oduševljena tehnikom kao ja isto kaže da je ok. Jedan znanac koji je kupio Sidewinder 2 na moje nagovaranje kaže da mu je grozan. Mislim da je kod daljinskog na djelu (ipak) subjektivan osjećaj.

Citiraj:
Odaziv uređaja na komandu daljinskog je posebna priča. Nisam odavno vidio tako neresponsiv uređaj. A opet se ponekad dešava da preskače opcije. Uglavnom gnjavaža totalna. Prije ovog uređaja sam imao LG DP1 koji je imao fenomenalan daljinski i trenutni odaziv uređaja. Poslije toga sam koristio WD live koji ima lošiji daljinski i malo je sporiji u odazivu ali su oba šampioni brzine prema ovom uređaju. Uređaje je inače krcat mogućnostima što je za pohvalu ali većina je na rubu upotrebljivosti zbog sporosti uređaja ili zbog konstantnog blokiranja uređaja (Youtube).
Nakon malo više druženja s uređajem, potvrđujem, prebacivanje sa sadržaja na sadržaj je osporije. Ne toliko da se izgube živci, ali ipak sporije. Stari Xtreamer Pro to radi bitno brže. Pisao sam podršci u Xtreamer i rekoše mi da se na ovome radi. Ok, moguće je da sam dobio univerzalni odgovor kojim se korisnika skida s vrata i kupuje vrijeme, ali vjerujem da će prije ili kasnije to riješiti, barem je tako bilo s X-Pro, tvornički firmware je bio dosta bugovit i imao je manjak mogućnosti, malo po malo su ga doveli na zrelu razinu. Čini mi se kao da se u tvrtki žure da što prije izbace novi uređaj da budu ispred konkurencije u odgovarajućem cjenovnom razredu, pa onda malo po malo krpaju. Fine to me, dokle god svakom nadogradnjom dobivam nešto novo. Kažu da će prijeći na verziju 3 i na drugim playerima, ali tek kad ju optimiziraju. Zvuči logično, jer SW2 je ipak moćniji uređaj od X-PRO, barem po brzini procesora, tako da kad se dogodi port na X-Pro, to će biti znak da je verzija 3 zrela, a tad bi SW2 trebao raditi kao bebica.