View Single Post
Staro 31.12.2011., 16:19   #693
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor sodom Pregled postova

To što kažeš za drugi sub moram reći da u toj prostoriji postoji još jedan samo nije od HT sustava već je spojen na PC, a ponekad trebam i prozor otvorit

Tko zna, možda jednog dana kad se preselim u veći prostor počnem i ja izvodit kerefeke kao i ti

Kerefeke?

Hm,ja ne volim razmišljati o tome kao da radim kerefeke...

Naposljetku , izbacio sam treči sub iz sobe te odlučio da su mi dva sasvim dovoljna.
A za novi projektor nisam htio kupovati i treči nosač več sam odlučio skinuti jedan projektor s plafona. V formacija od 3 projektora na stropu bi bila pomalo 'weird'

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Bas-bas ... ovdje prava pustinja
Medjutim, vjerujem da malo ljudi kod nas i slaze tako sta. Uzmi u obzir da ce te i neka low entry-middle klasa kostati ko svetog petra kajgana,
racunajuci u to sve sto prati jedan HT kao cjelinu.

Gle, ja doma imam 'stari' CRT od 82cm . Nemam LCD ni plazmu . (u biti imam LCD u kuhinji ali to ne koristim ) Kad pustim film na DVDu ili 720p MKV rip preko HDMIja to izgleda stvarno oštro i opčenito pristojno, bolje nego na LCDu u kuhinji. ...ako stavim nastranu da se s udaljenosti od 3 metra draga i ja osječamo čoravo kad svake prestupne buljimo u tu kutijicu.
Uglavnom ono što želim reči je da za HT može poslužit i usrani CRT koji se 'danas' vjerovatno može nači po oglasnicima za smiješne novce.
S zvučnicima i resiverom su stvari iste.
HT ne mora koštati ko sv. petra kajgana a i kad sam kod toga , ne sječam se da sam vidio da ovaj topik traži da se treba zadovoljiti neka određena svota da bi netko pokazao svoj HT sistem.

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
Dali to ima primjenu ili je čisto estetika?

Imao sam prilike kod sebe doma isprobati Philipsov Ambilight Spectr-u 2, mogu reći da radi odlično ali ipak se tu radi o dinamoičkom osvjetljavanju, mjenjanju boja prema prikazu slike neovisno o lijevoj i desnoj stranici...

Na slikama izgleda relaksirajuće

Meni je u 'kuhinji' ovaj Filips s tim Ambilajtom i meni ta pozadinska / okolna rasvjeta ide na živce pa stoji ugašeno iako ga ne koristim

Inače , ja bih najradije HT prostoriju obojao u crno da smanjim refleksije i ubijem posljedicu neizbježnog ambijentalnog PJ osvjetljena pa mi je malo čudno zašto ljudi s Plazmama i LCDima žele tu nepotrebnu okolnu rasvjetu.
Shvačam da je s pozadinskom rasvjetom manji pritisak na oči ali sve što sam vidio (a da nije statična te suptilna bijela rasvjeta na bijelom zidu) mi izgleda uvrnuto. Pogotovo te Filipsove ambilajt majmunarije.