Citiraj:
Autor TheProfiler
xlr: ne, nisam bio spojen na wi fi, iako sam i to kasnije probao ne bih li poslao MMS ali ništa.
Honda: vidiš, a ja sam se hebeno napatio da mi isključi autosinkronizaciju, jer mi je sam svakih par minuta se spajao na net i provjeravao gmail i pri tome kljucnuo po par kuna svakih par minuta (a na bon sam). Meni odgovara da kad me zanima, sam kliknem i provjerim mail, a ne da mi on sam bilo šta radi.
PS: hahahaha, danas se probah spojit na internet za vrijeme jutarnje kave. Odem na broadband postavke, prebacim na internet (bilo na MMS?!?!) i spoji se. Imao 45.83 kn saldo. Pokrenem google, otvorim 24 sata, on učita, ja odmah izađem van. I to je sve, samo za probu. Provjerim saldo a ono 1.63 kn hahahahahaa....u 15 sekundi on mene bacio u bankrot. Jebo te broadband da te jebo (ako si na bon kao ja).
Jer palo mi na pamet, možda neće slat MMS-ove ako je i Broadband krivo postavljen te internet ne šljaka. Jesu to svoje usko povezani ili nemaju veze jedno s drugim? Jer postavke APN-a su otprilike identične za oboje.
|
Opet ne shvačaš. internet postavke data su samo za broadband
Pošto si na bonovima, normalno ti guta jer nemaš mobilni internet paket.
Odi na
Internet na mobilnom telefonu i izaberi.
Citiraj:
Internet postavke
Aplikacije / Postavke / Bezicno i mreza / Mobilne mreze / Koristi paketne podatke (opcija mora biti ukjucena) / Pristupne tocke (APN) / tipka Menu / Novi APN
Ime: Internet
APN: gprs0.vipnet.hr
Proxy: 212.91.99.91
Ulaz: 8080
Korisnicko ime: Nije postavljeno
Sifra: Nije postavljeno
Posluzitelj: Nije postavljeno
MMS centar: Nije postavljeno
MMS proxy: Nije postavljeno
MMS ulaz: Nije postavljeno
MCC: 219
MNC: 10
Vrsta provjere: Nista
APN vrsta: Internet
tipka Menu / Spremi
MMS postavke
Aplikacije / Postavke / Bezicno i mreza / Mobilne mreze / Pristupne tocke (APN) / tipka Menu / Novi APN
Ime: MMS
APN: mms.vipnet.hr
Proxy: Nije postavljeno
Ulaz: Nije postavljeno
Korisnicko ime: 38591
Sifra: 38591
Posluzitelj: Nije postavljeno
MMS centar: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms
MMS proxy: 212.91.99.91
MMS ulaz: 8080
MCC: 219
MNC: 10
Vrsta provjere: Nista
APN vrsta: MMS
tipka Menu / Spremi
5x nazad za povratak u glavni izbornik
Nakon upisa postavki potrebno je iskljuciti i ukljuciti mobilni aparat.
|
Ovo su moje podesene postavke.
s time da data.vip.hr je gola broadband usluga. Na toj kartici koju koristim je samo broadban internet koju je predviđen za usb stick za spajanje laptope/ PC. Nikakva Voice usluga niti SMS
Dakle imam dvije sim kartice koju su u pretplati. Jedna je data broadban ( nema voice ) s 5Gb i druga je normalna kartica voice plus data sa 1Gb
A kad želim staviti svoju pravu onda namjestim u gprs0.
APN broadban i mms nije isto. Posve si krivo izmješao.