Danas mi je stigao kontroler Icy Box IB-AC604 i USB stick-Transcend JetFlash 700 USB 3.0.Prvo što sam uočio kad sam kontroler izvadio iz kutije, jest to da PCB nije plave boje kako izgleda na stranicama trgovine i stranicama proizvođača, već crvene boje i na čipu na piše NEC kako bi trebalo, nego stoji brojčana oznaka čipa i piše Japan.Nije mi važna boja PCB-a ni to što piše na čipu, ali sam se zamislio jer sam mislio da su mi uvalili nešto drugo.
Uglavnom kad sam instalirao kontroler vidio sam u device manageru, da piše da se radi o Renesas Electronics Controleru.
Kad uključim Transcend stick u kontroler sve uredno prepozna, ali mi brzina čitanja ne prelazi 40 mb/s, a vidio sam na ovim stranicama da taj stick na USB 3.0 utoru postiže uredne brzine čitanja koje se kreću oko 70 mb/s.
Mene zanima koja je razlika između NEC-a i Renesas kontrolera?Da li postoji mogućnost da su mi uvalili stariju reviziju Icy Box kontrolera na kojoj se nalazi Renesas čipset?Molim vas da tko zna da mi odgovori, jer ako se ispostavi da su me zakinuli pokušao bih zamjeniti kontroler, jer se radi o kupnji na daljinu.Hvala
EDIT:Sad mi je izbacio ovu poruku kad sam spojio stick - "This USB mass storage device can transfer information faster if you connect it to a super-speed USB 3.0 port"