View Single Post
Staro 27.12.2011., 08:39   #2999
azure
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Što se latencije tiče često vidim po forumima kako se piše da je visok ili nizak neki traže od svojih operatera da smanje tako da se isključi interleaving opcija. Osobno imam ping prema američkim serverima oko 120-220 ms nekada dosegne 1000 ms pa sam probao testirati tracert pa se čini izvan hrvatske je negdje bilo zagušenje. Kako sam igra masu FPS i MMORPG-a znam kako je igrati i nekad se može požaliti na latencije ali u svim slučajevima nije bilo problema do mog operatera već do zagušenja vani. Isključivanjem interleavinga se dobije oko 8 ms do 15 maksimalno ali to nikada ne bi si radio jer je taj isti interleaving zadužen da mi veza bude stabilnija :-). Zapažanje i reakcija oka je 1 sekunda znači 1000 ms a mnogi se žale na povišen ping jer mu je vrijednost porasla sa 35 ms na 60 ms....Latencije kod svih operatera su približno iste a razlika je samo u tome kakvu rutu koriste prema vanjskim zemljama i preko koga idu van. Da to nije po standardima okvirnim tada ne bi niti bilo dopušteno koristiti i iznajmljivati usluge dsl-a nama.
Standarna vrijednost latencije u HR je 20-60 ms, van hrvatske 60-250.
Izuzetaka ima ali ovo iznad su okvirno vrijednosti a svakako obratit i pažnju na pojedine servere gdje se uredno vidi kolika je latencija i samog servera a ne dogodi se rijetko da je vrlo loša.
azure je offline   Reply With Quote