View Single Post
Staro 24.12.2011., 16:36   #875
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor faal Pregled postova
moze preporuka sto kvalitetnijeg (po mogucnosti - zenskog) laptopa oko 4000kn sa NEintegriranom grafickom? znaci zahtjevi otprilike ovom tezinom - graficka kartica koja nije integrirana, dobar procesor, solidna prenosivost (tezina, dimenzije), ok trajanje baterije (da nije bas da se mora na struju non stop), solidan proizvodjac (da laptop traje oko 4g), dizajn (kao posljednja kategorija ako je ovu kategoriju uopce moguce zadovoljiti nakon prethodnih)
Mislim da bi ovo bilo idealno. Bijeli je i ima sasvim ok komponente.
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=K53SC-SX551

Ako treba ipak jaču grafičku, onda Lenovo Z570 ili Z575. Ni oni nisu ružni.

Citiraj:
Autor generic Pregled postova
Hmmmm, gledam sad malo zadnjih nekoliko stranica i razmišljam da mlađem burazu (da, baš sam dobar stariji brat) uzmem neki sub 4k lap. Ovaj lenovo s AMD-om mi je zanimljiv, ali mi je upao u oko i Z570 model s intelom koji ima windoze i GT540 (i manji disk) za 400 kn više.

E sad, kakve su razlike između ta dva modela po pitanju nekih finesa, kao npr. trajanje baterije, kvaliteta prikaza ekrana (vjerojatno su slični modeli ekrana u pitanju, ali tko pita, ne skita)? Sudeći prema notebookchecku, ne vidim neku prednost ATI-ja nad nvidijom, a sandy bridge bi ipak trebao imati prednost nad A6.
Ne bi trebalo biti razlike što se tiče kućišta i ekrana. Razlika i u grafičkoj i procesoru je praktički nikakva. S Intelom baterija vjerojatno traje nešto sitno dulje, ali mislim da se tu razliku isplati dati samo ako trebaš Windows.
redscro je offline   Reply With Quote