Citiraj:
Autor McG
Nakrcali su u GPU tehnologija da boli glava, cijena je pretjerana, jer nemaju konkurencije dok ne stigne Kepler, a prednarudžbe se uredno popunjavaju dok se čeka 9.1.2012.
|
nakrcali su tehnologija od kojih prosjecan korisnik nece imati koristi
eyfinity i 3d podrska su za teske bogatune
to sto GPU ima bolje general purpose performanse odgovara samo enterprise okruzenjima
bolji/brzi video decoding/encoding ovisi o driverima a i koliko ti brzi treba od 6xxx serije?
jedino ces imati koristi od manje potrosnje (iako nekog klinca koji se gejma boli k koliko wata povlaci racunalo)
ATI i dalje zaostaje za nvidiom (imam ati graficku tako da ne zapocinjem flame war ili tak nest) zbog:
1) drivera (game profila koji izlaze kasnije nego nvidijini + jednom kad izadje nova generacija grafickih ATI zaboravi na korisnike sa "starijim" hardverom + nvidia pravi 10x bolje mobility drivere)
2) skoro nikakve suradnje sa game developerima/ulaganja u igre (koliko je omjer igara koje imaju ATI a koje imaju Nvidia logo? - i da, ima razlike izmedju tih igara i nacina na koji ce raditi na odredjenom hardveru)
3) nikakva podrska/performanse za physx (da znam da je ovo nvidijina tehnologija ali ati ulaze sve nade u openCL za kojeg nisam cuo da se koristi u ijednoj igri) i FXAA koji se trpaju u sve vise igara
http://www.xbitlabs.com/news/graphic...rrelevant.html - obrati pozornost na datum clanka
physx se nakon 2g i dalje koristi u igrama - sad ti mozes reci da je on irelevantan i obican gimmick (no to mozes onda reci za grafiku opcenito i da je isto igrao ti morrowind ili skyrim sto se tice grafike) ali cinjenica jest da ati nema odgovor na ovo
ja ne znam na temelju cega da ja za iduci komp kupim ati graficku kad znam da ce driveri suxati i dalje cu morati blejati u 90% igara u nvidia logo i molit se bogu da nece biti glitcheva ili katastrofalnih performansi samo zato sto koristim ati hardware.
Citiraj:
Autor thunderbird
A u ovoj situaciji je, bez obzira na paprenu cijenu, 7970 bolji izbor od 580ke (koja BTW nije puno jeftinija od 7970)
|
zasto je 7970 bolji izbor od 580? naravno sve ce ovisit o cijeni 7970 ali ne vidim u cemu je tolika prednost 7970 nad 580?
Citiraj:
Autor KorisNick
Amen. Nema tih FPS-ova zbog kojih bi ja iskeširao 4000kuna, točnije preko 3000 ne bih dao ni za živu glavu. Nije uopće stvar u parama, već u precijenjenosti, mrzim firme i ljude koji precijenjuju svoj rad, malo plastike i dioda i čelika, tranzistora i eto njih na astronomskoj cifri. Ne bu išlo drugovi, ja sam skroman momak. 
|
lol mislim da uzasno jako podcjenjujes inzenjere i koliko je tesko raditi na novom hardveru u racunalnoj industriji pod stalnim pritiskom krvavih rokova i ocekivanja da izmislis toplu vodu sa svakom generacijom chipseta