Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 22.12.2011., 18:23   #5856
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Puno je kompromisa u ovom hobiju na koje čovjek mora biti spreman ukoliko nema novaca na pretek.

Neprovjereni projekti mogu se itekako obiti u guzicu ako se ne shvate ozbiljno. To si rekao istinu. No, ako se strpljivo radi, testira, mjeri, s vrlo razumnim cijenama može se napraviti vrlo ozbiljan i konkurentan proizvod. Tu dolazi ona priča kad sam rekao da dobar zvučnik ili generalno, dobra komponenta je samo preduvjet za dobar zvuk.

Uz veliku pomoć prijatelja s diyaudio foruma projektirao sam i dovršio TDA1541A DAC koji je sam po sebi kultni DAC, vrlo hvaljen itd, no on sam po sebi ne znači ništa ako nije cijeli uređaj nije kompletno optimiziran. Tako je i sa svime.

Što se npr. tiče B&W zvučnika .. ti zvučnici koje sam osobno slušao zvučali su prilično loše. Vrlo atraktivno itd, no nikakve veze s pravim zvukom. Zvukom koji ima ono nešto što će te držati par sati u fotelji i zaustaviti ti vrijeme. To je cijela ta poanta o kojoj pričam.

Stoga, dobra komponenta ne znači dobar zvuk, isto kao što i loša komponenta ne znači loš zvuk. Treba samo početi gledati 'izvan kutije', prepustiti se glazbi i uživati. Specifikacije komponenti ne znače dobar zvuk, isto kao što i njihova cijena.

A ono što si rekao, projektiranje 'na uho' je ništa više nego prilagođavanje zvuka svojem ukusu i ništa lošeg ne vidim u tome. Bit je da pojedinac bude zadovoljan svojim uratkom, a ne njegovi prijatelji ili susjedi
Flikoman je offline   Reply With Quote